Zirveden bu yana kripto piyasa değeri düşüşü ciddi boyutlara ulaştı?
Zirveden bu yana kripto piyasa değeri düşüşü ciddi boyutlara ulaştı?

Yılın kazananları belli oldu: İşte 2021’in en iyi performans gösteren kripto varlıkları!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021’in en büyük tırmanıcıları BTC veya ETH değildi. Verilere göre, yılın en iyi kripto ve kriptodan etkilenmiş şirketleri hangileri?

Kripto varlıkları yıla bir ralli ile başladı, yaz boyunca düştü, sonbaharda tekrar ralli yaptı ve şu anda 2021’in sonuna doğru bir tekdüzelik içinde. Piyasa değerine göre ilk iki kripto para olan Bitcoin ve Ethereum,  2021’de tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı ve yılı sırasıyla %67 ve %450 artışla kapatıyor.

Ancak zirvede olmak, bir yıl boyunca en büyük kazanımları elde etmek için fazla alana sahip olmak anlamına gelmez. BTC ve ETH, yılın en büyük kazananları değildi.

En iyi performans gösteren varlıkları ölçmek için CoinGecko ve Yahoo Finance’den gelen veriler analiz edildi. Seçenekler mümkün olduğunca yılın başında da var olan varlıklarla sınırlandırıldı. Bu yıl ilk halka arzını gerçekleştiren şirketler ve bazı meme coin’ler listeye dahil edilmedi.

Yılın coini: Solana (SOL)

Yılın kripto parası (coin): Solana (SOL)

SOL’un fiyatı Ocak başında 1.84 dolardan 15 Aralık’ta SOL başına 178.26 dolara yükselerek %9.588 arttı.

Solana’nın başarısını sırasıyla bir yılda %9,391 artış kaydeden Terra (LUNA) ve %3,180 artan Dogecoin (DOGE) takip ediyor.

Solana (SOL) nedir?

SOL, Solana ağının yerel parasıdır. İşlem ücretleri ve stake için ödeme yapmak için kullanılabilir. Solana ağının kendisi, işlemleri doğrulamak için bir geçmiş kanıtı kullanır. Solana’nın yılın coini olmasının nedeni, yalnızca SOL’un fiyatının değil, Solana ekosistemindeki gelişmenin de artmasıdır.

Yılın meme coini: Shiba Inu

Yılın meme coini: Shiba Inu

SHIB’nin fiyatı Ocak başındaki 0,0000000008 dolardan %42.349.900 artarak 15 Aralık itibariyle 0.00003388 dolara yükseldi.

Shiba Inu’yu (SHIB) sırasıyla 3,180 artan Dogecoin (DOGE) ve %2,368 artan Dogelon Mars (ELON) takip ediyor.

Shiba Inu nedir?

Ethereum ağındaki bir ERC-20 jetonu olan SHIB, Ağustos 2020’de kuruldu. DOGE’nin bir parodisi olarak yaratıldı, ancak en iyi şaka kripto parası olmak için parodisini yaptığı DOGE’yi büyük ölçüde aştı. (en azından 2021 performansına kadar) 21 Aralık itibariyle fiyatı Dogecoin’i geniş bir farkla takip ediyordu, ancak yılın başında SHIB satın alan herkes göz kamaştırıcı bir getiri bekliyor.

Yılın DeFi Tokeni: Lido Staked ETH (stETH)

Yılın DeFi Tokeni: Lido Staked ETH (stETH)

Bu listenin DeFi kategorisi için piyasa değerini kullandık çünkü metrik, tokenleri kaç kişinin elinde tuttuğunu ve fiyatlarını yakalamaya yardımcı oluyor. Ve stETH’nin piyasa değeri Ocak başında 12,3 milyon dolardan %48,633 artarak 15 Aralık’ta 6 milyar dolara yükseldi.

Lido Staket ETH’nin başarısını sırasıyla %5,730 artan Pancake Swap (CAKE) ve %2,495 artan Frax (FRAX) izliyor.

Lido Staked ETH nedir?

stETH, Lido platformunun stake edilen Ether için 1:1 yerel tokenidir. Kullanıcıların teknik olarak kilitlemeden ETH’lerini stake etmelerini sağlar. Tokenler, kullanıcılar ETH’lerini yatırdıklarında basılıyor ve kullanıldıklarında yakılıyor. Lido platformunun stake protokolleri, Lido DAO tarafından yönetilmektedir.

Yılın kripto şirketi: MicroStrategy (MSTR)

Yılın kripto şirketi: MicroStrategy (MSTR)

MicroStrategy’nin hisseleri Ocak başında 425.22 dolardan %41 artarak 15 Aralık’ta hisse başına 598.59 dolara yükseldi. Microstrategy’nin başarısını izleyen halka açık kripto şirketleri sırasıyla Coinbase Global (COIN) ve Block (SQ) izliyor.

MicroStrategy Nedir?

Bitcoin boğası Michael Saylor’un iş zekası ve yazılım şirketi MicroStrategy, bir kripto şirketi olarak başlamadı vee hala bir kripto şirketi olmadığını iddia edilebilir. Ancak şirketin hisse senedi, bugünlerde bir Bitcoin oyunudur. Şirketin hazinesi, 16 Aralık’taki yatırımcı gününden itibaren 122.478 Bitcoin’i içeriyor ve kurumsal web sitesinde, kurumsal oyun kitabını dünyanın ilk kripto para birimiyle paylaşmak için kullandığı özel bir Bitcoin bölümü var.

Yılın kriptodan etkilenen şirketi: Nvidia (NVDA)

Yılın kriptodan etkilenen şirketi: Nvidia (NVDA)

Nvidia’nın hisselerinin fiyatı Ocak başındaki 131.04 dolardan %141 artışla 15 Aralık itibariyle hisse başına 304.59 dolara yükseldi. Halka açık kriptodan etkilenen şirketlerde ikinci sırada Advanced Micro Devices ve üçüncü sırada Tesla bulunuyor.

Nvidia nedir?

1993 yılında kurulan NVIDIA (dot-com balonuna kadar olan süreçte), çok uluslu bir teknoloji şirketidir. Şirket, NVIDIA CMP HX gibi kripto madencileri tarafından kullanılan özel grafik işleme birimleri (GPU’lar) üretmektedir. Daha eski bir GPU olan NVIDIA GeForce RTX 2070, madenciler arasında da popüler olmuştur. Kripto GPU serisinin sürekli olarak tahminlerin gerisinde kalmasına rağmen, şirketin hisse fiyatları harika bir yıl geçirdi.

Yılın kripto madencisi: Marathon Digital Holdings (MARA)

Yılın kripto madencisi: Marathon Digital Holdings (MANA)

MARA’nın hisse fiyatı Ocak başında 11.01 dolardan %252 artarak 15 Aralık itibariyle hisse başına 38.73 dolara yükseldi. MARA dışında en çok kazanan kripto madencileri sırasıyla Hut8 (HUT) ve Bitfury (BITF) oldu.

Marathon Digital Holdings (MARA) nedir?

Marathon Digital, merkezi Las Vegas’ta bulunan ve Montana’da saniyede 3.320 Exahash tesisi olan bir Bitcoin madencilik şirketidir. Şirket, 2010 yılında Avustralyalı yazılım üreticisi Uniloc’un çatısı altında kuruldu. Şirketin Bitcoin’e eğilmesi ve bir dizi madencilik teçhizatı satın alması 2021 yılında gerçekleşti.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin