ABD’nin dev bankası popüler kripto paraya övgüler yağdırdı
ABD’nin dev bankası popüler kripto paraya övgüler yağdırdı

Solana Ventures, blockchain oyunlarına 150 milyon dolarlık yatırım yaptığını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Griffin Gaming Partners ve Forte ile ortaklaşa olarak Solana Ventures, blockchain oyunlarına 150 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu. Bu yatırım, Solana’nın bir Web3 oyun yatırım girişimi oluşturmaya odaklanan FTX ve Lightspeed Venture Partners ile ortaklığından sonra oyun odaklı ikinci yatırım oldu.

Web3 oyun geliştiricilerine yatırım yapmak

150 milyon dolarlık yatırımın amacı, Solana blockchainde merkezi olmayan oyunlar oluşturmaya odaklanan Web3 oyun geliştiricilerine yatırım yapmak. Merkezi olmayan oyunlar genellikle blockchaini ve dijital öğelerin kimliğini doğrulamak için NFT‘ler kavramını kullanır.

Ortaklık, Solana Ventures’ın blockchain oyun sektöründeki iki büyük oyuncu olan Forte ve Griffin Games ile uyumlu olduğunu gösteriyor. Forte, blockchain tabanlı oyun uygulamaları için teknoloji oluşturmaya odaklanmış bir şirketken, Griffin, oyun piyasasına yoğun yatırım yapan bir risk şirketi.

Hazırlanan bir rapora göre, şu anda 173 milyar dolar değerinde olan oyun piyasasının 2026 yılına kadar 314 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Büyümenin en önemli nedeni, pandemi süreciyle birlikte işgücünün büyük çoğunluğunun evden çalışmaya devam etmesi. Blockchain oyunları, oyuncuların oyun içi varlıklarına sahip olmalarına, bunları takas etmelerine, varlıklarından para kazanmalarına ve topluluk ekonomilerine katılmalarına izin verdi. Bazı blockchain oyunları, oyuncuların katılım için kripto para birimleri ile ödüllendirilmesine izin verir.

Forte’nin kurucu ortağı ve CEO’su Josh Williams, oyun piyasasında blockchain teknolojisinin ve NFT’lerin ortaya çıkışı hakkında şunları söyledi:

“Oyun geliştiricilerin bir zamanlar sürekli olarak yeni içerik oluşturması gerektiğinde, NFT’lerin ve diğer blockchain teknolojilerinin ortaya çıkmasıyla, oyun geliştiricileri artık içerik oluşturabilir.”

Yeni bir oyun sistemi

Blockchain özellikli oyunlar, oyuncuların yalnızca eğlence için satın alma yapmak yerine varlıklarına sahip olmalarını sağlar. Dijital varlıklarının kimlik doğrulaması ile oyuncular bir dizi yeni yaratıcı ve ekonomik etkinliğe erişebilir.

Solana girişimleriyle ortaklık hakkında konuşan Griffin Gaming Ortağı Pierre Planche, şu açıklamaları yaptı:

“Topluluğun son on yılda gerçekleştirdiği birçok teknik gelişme olmasaydı, oyun ve etkileşimli medya bugün blockchainin temeli olmazdı. Solana, ölçeklenebilirlik ve buna uygun UX ile yolu açmaya yardımcı olan önde gelen bir örnek.”

Forte’nin 725 milyon dolarlık yükselişi

Forte şu anda 40’tan fazla bağımsız oyun geliştiricisiyle çalışıyor ve birçok yüksek profilli yatırımcıdan 900 milyon doların üzerinde fon topladı.Aynı zamanda, Kora Management ve Sea Capital’den 725 milyon dolarlık bir artış gören B Serisini de geçen ay kapattı.

Forte’nin platformu, oyun geliştiricilerinin, token cüzdanları ve sanal varlıkları yönetmek için özel olarak oluşturulmuş diğer hizmetlere hitap eden ürünlerle blockchain teknolojisini oyunlarına sorunsuz bir şekilde entegre etmelerine imkan sağlar.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin