featured

Piyasa toparlanıyor: Bitcoin halving sonrası en az 10x kazanç getiren kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Nisan’da gerçekleşen Bitcoin yarılanmasının ardından kripto para piyasası toparlanmaya başladı. 4. yarılanmadan sonra ekonomistler, Bitcoin için çarpıcı fiyat tahminleri ortaya koysa da varlık şu anda yüzde 1,7’lik bir yükselişle işleme devam ediyor. Lider kripto para, bu mütevazi yükselişle 65 bin dolar civarında gezinirken günün erken işlem saatlerinde altcoinler yüzde 4 ile 20 arasında bir yükseliş sergiledi. Olumlu  piyasa şartlarında satın alma baskısının devam edip etmeyeceği merak edilirken piyasadaki toparlanma eğilimi birçok yatırımcı için iyimser bir hava yarattı.

Bu altcoinler yüzde 5 ile 7 arasında yükseldi

Lider altcoin Ethereum ile birlikte altcoin piyasasındaki önemli kripto paralar yüzde 4 ile 10 arasında kazanç elde etti. Ethereum yüzde 3,52’lik bir yükselişle yeniden 3,100 doların üzerine çıktı ve bu yazının yazıldığı sırada 3,173 dolardan işlem görüyor. Bunun yanında Solana yüzde 6 yükselişle 150 dolarda seyrediyor. Ağ tıkanıklığının üstesinden gelerek dizi gelişme gösteren Ethereum rakibi SOL, yükseliş eğilimi içinde hareket ediyor.

Psikolojik destek seviyesi 0,50 dolar bölgesinde hareket eden XRP fiyatı ise günlük 4,24’lik bir yükselişle haftalık kazancını yüzde 7’nin üzerine çıkardı. Avalanche (AVAX), Polkadot (DOT), Chainlink (LINK) gibi kripto paralar yüzde 5’in üzerinde toparlandı. Bununla birlikte yüzde 7 yükselen Polygon aktif kullanıcı sayısındaki artış sergileyerek istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

 AI kripto paraları 10x büyümeyi sürdürüyor

Bitcoin halving sonrasın son 24 saat içinde en çok yükseliş gösteren kripto para sektörü yapay zeka tokenleri oldu. AI tokenlerin kripto para piyasa hacmi yüzde 7’nin üzerinde yükselişle 37 milyarın üzerine çıktı. İşlem hacmi yüzde 16 artan sektörde en çok kazanan tokenler NEAR, RNDR, GRT, THETA, FET, AGIX oldu.

Yüzde 7 ile 10 arasında artış gösteren bu varlıklar, yaklaşan altcoin sezonu için önemli bir tercih hâline gelirken büyüyen piyasa hacmiyle daha fazla yatırımcının tercihi olduğunu gösteriyor. 

Meme coinler en çok kazanan sektör oldu

Son 24 saate hızlı yükseliş sergileyen meme coin sektörü yüzde 12’lik bir büyüme gösterdi. En hızlı yükselen varlıklar arasında PEPE, SHIB, FLOKİ ve WİF gibi popüler varlıklar var. PEPE fiyatı yüzde 20 yükselişle 0,000006162 dolara ulaştı. FLOKİ yüzde 24’lük bir artışla birlikte işlem hacminde yüzde 152’lik bir yükseliş yakaladı. Piyasa iyimserliği ile ivme kazanan meme parasının fiyatından bir 0 daha çıkarması bekleniyor.

En çok yükselen meme coinlerden bir diğer ise BONK oldu. Son 24 saate yüzde 40 kazanç elde eden varlığın fiyatı 0.00002099 dolara yükseldi. 100x kazançlı kripto paralar arasında yer alan varlığın işlem hacmi yüzde 300’ün üzerinde artış gösterdi.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin