featured

XRP fiyat tahmini: Teknik göstergeler ışığında 0,50 dolar seviyesinde tutunma mücadelesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin halving sonrası kripto para piyasası yönünü belirlemeye çalışırken XRP hafif bir toparlanma ile güne başladı gösteriyor. Kritik destek seviyesi 0,50 dolar bölgesinde bir mücadele veren altcoin, yasal süreçteki son gelişmelerden sonra erken işlem saatlerinde bir miktar toparlanma belirtisi gösterse de piyasa hissiyatına bağlı olarak gerileme sinyalleri veriyor.

XRP fiyatına genel bakış

Geçtiğimiz hafta başında 0,54 dolardan ani bir düşüşle 0,45 dolara kadar gerileyen XRP fiyatı, tüm hafta boyunca 0,50 dolar seviyesinde dalgalı bir seyir izledi. 18 Nisan’da 0,50 dolar seviyesini yeniden geçerek kısa süreli bir toparlanma gösteren varlık, halving sonrası yüzde 5’lik bir fiyat artışı ile 0,51 dolara yükseldi. Son 24 saate yüzde 4,20 değer kazanan XRP fiyatı ile piyasa değeri de arttı. Bu yazının yazıldığı sırada 28,361 milyar dolarlık piyasa hacmine sahip olan varlık, işlem hacminde yüzde 30’luk bir düşüş gösterdi. Ek olarak Santiment verilerine göre XRP tutan adres satısındaki düşüş, yatırımcıların artık eline XRP token tutmak istemediklerini gösteriyor.

xrp

XRP teknik göstergeleri ne anlatıyor?

Hafta sonuna yatay bir seyirle başlayan XRP fiyatı, geçtiğimiz ay yüzde 16’lik bir düşüş gösterdi. Haftalık kaybı yüzde 4,88 olan varlığın bir dalgalanma dönemine doğru ilerlediği düşünülüyor. Özellikle Bollinger Bantlarında haftalık sıkışma görülürken belirli bir zaman aralığını gösteren Göreceli Güç Endeksi satış baskısının arttığını işaret ediyor. Üstel Hareketli ortalama (EMA) ise 0,56 seviyesinde ve güncel fiyatın üzerinde yer alıyor ve bu da satış baskısının arttığı şeklinde yorumlanabilir.

Ripple SEC davasındaki son gelişmeler ve önemli tarihler

SEC ile Ripple arasında devam eden yasal mücadelede anlaşma beklentileri olumsuz sonuçlandı ve SEC 2 milyar dolarlık tazminat talebi Ripple’i zor durumda bıraktı. Sonraki süreçte ise 22 Nisan tarihinde Ripple cevabı ve 6 Mayıs’ta SEC cevabının ardından yasal sürecin bir sonuca bağlanıp bağlanmayacağı görülecek. Yasal belirsizlik sürerken XRP, kritik destek seviyesinin üzerinde fiyat istikrarını korumaya çalışıyor. Yükselişi sürdürmeyi başarırsa altcoin yeniden 0,55 dolara ulaşabilir. Satış baskısının sürmesi hâlinde ise 0,48 dolara düşüş görülebilir.

Ayrıca kripto para piyasasındaki genel hava da XRP fiyatı üzerinde etkili olabilir ve yatırımcı için yeni fırsatlar oluşturabilir. Kripto para piyasasındaki fırsatları değerlendirmek isteyen yatırımcılar yeni çıkan alternatif meme coinleri de tercih edebilir. Bunlardan biri olan Slothana, Solana ekosistemindeki meme coinlerden biridir. Slothana, kripto ekosistemine yeni bir soluk getirerek kolay satın alma fırsatları veriyor.

Slothana Tokeni Ziyaret Edin

Cüzdan adresine SOL coin aktarılarak kolayca satın alınan SLOTH token, ön satış aşamasında satışa sunuldu. 1 SOL token ile 10.000 alınabilir ve ön satıştan sonra tokenler cüzdana gönderilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin