featured

Gözde altcoin olumsuzluklar ile gündemde iken, yatırımcılar için krizi fırsata çevirmenin yolları nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), son 24 saat içinde %1,63 oranında bir düşüş kaydetti. Olumsuz hissiyat hâlâ devam ederken yatırımcılar ne yapmalı?

Devnet hatası, Solana’nın kötü şöhretli ağ kesintilerine yeni bir bölüm daha ekledi. Devnet neredeyse bir gün boyunca çevrimdışı kaldı ve bu da ağ katılımcılarının endişelenmelerine yol açtı. Ekosistemde gerçekleştirilen son güncellemenin ardından Devnet başarıyla yeniden başlatıldı ve normal operasyonlarına devam etti.

19 Nisan’ın erken saatlerinde gerçekleşen çöküş, Solana geliştiricileri tarafından düzeltildi. Devnet’in 18.00 UTC’de yeniden başlatılması planlandı. Ancak yeniden başlatma sırasında karşılaşılan bir hata sonucunda kesinti süresi beklenmedik bir şekilde uzadı. Devnet nihayet 20 Nisan sabah 6’da (UTC) yeniden yayına girdi. Bu duyuru Solana Explorer’ın yardımıyla doğrulandı.

Solana ağındaki yeniden kesinti

Sorunun Solana ana ağında ve hatta test ağında yapılan işlemleri etkilemediğini belirtmek önemlidir. Bununla birlikte yine de Solana’nın kötü şöhretli ağ kesintilerine yeni bir bölüm daha eklendi. Özellikle de Solana’nın ana ağının Şubat başında neredeyse beş saat süreyle kapalı kalmasından bu yana yeniden kesinti yaşanması olumsuz bir gelişme oldu.

Solana gözde altcoin analiz

Ek olarak ağ, son zamanlarda yüksek hacimli meme coin ticareti nedeniyle tıkanıklık sorunlarıyla boğuşuyor. Solana odaklı Anza’nın kıdemli geliştiricisi Rex St.John, bu sorunlara çözüm getirmeyi amaçlayan v1.18 sürümünü duyurdu. Şu anda zaten Devnet’te bulunan bu sürüm, sonunda ana ağa da sunulacak.

SOL fiyatı düşüşte: Gözde altcoin ne zaman toparlanacak?

CoinMarketCap verilerine göre gözde altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde %1,8 oranında bir düşüş yaşadı. Yatırımcılar tarafından heyecanla beklenen Bitcoin halving etkinliğinin gerçekleşmesi ile kripto para piyasasına büyük bir iyimserlik duygusu yayıldı. Solana ağında gerçekleşen aksaklıklar nedeniyle FUD oluştu.

,

Santiment verileri aracılığı ile yapılan analize göre, altcoin’in sosyal hacmi, yani kripto odaklı en iyi sosyal medya kanallarındaki bahsedilme miktarı 19 Nisan’da da marjinal bir artış gösterdi. Bununla birlikte, yorumların çoğu olumsuzdu. Aynı durum, olumsuz ağırlıklı duyarlılık göstergesiyle de kanıtlandı.

FUD aynı zamanda Solana’nın türev piyasasını da vurdu. Çünkü gözde altcoin’e yönelik long pozisyonlar short pozisyonlara kıyasla büyük bir düşüş yaşadı. Bu yatırımcıların fiyatın yükseleceğine dair umutlarının azaldığını göstermektedir.

Ancak, Bitcoin halving etkisi ile kripto para piyasasının toparlanmaya başlamasının ardından SOL fiyatının da olumlu tepkiler vermesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketi altcoin piyasasını da büyük ölçüde etkileyecektir. Dolayısıyla SOL, büyük altcoin’lerden bir tanesi olarak takip etmeye değer.

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin