featured

Dogecoin fiyatı sıradaki yönüne karar veriyor: İşte, Bitcoin halving sonrası için olası senaryolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE), geri dönüş sinyalleri veriyor. %50 FIB seviyesine sağlıklı bir geri çekilme, Bitcoin Halving sonrasında gözde meme coin’in fiyatında sürdürülebilir bir geri dönüş başlatabilir.

Dogecoin fiyatındaki düzeltme, grafikteki azalan trend çizgisi sağlam kalana kadar devam edebilir. Coinmakretcap verilerine göre Dogecoin’in piyasa değeri son 24 saat içinde %5,72 oranında bir artış kaydetti ve şu anda 49,5 milyar dolar civarında bulunuyor. Aynı dönem içinde işlem hacmi ise %33,45’lik bir kaybın ardından 1,47 milyar dolara geriledi.

Cumartesi günü kripto para piyasası, dördüncü Bitcoin halving etkinliğinin başarılı bir şekilde uygulanmasına rağmen nispeten istikrarlı bir şekilde işlem gördü. Dogecoin de dahil olmak üzere büyük kripto para birimlerinin çoğunluğu için konsolidasyon eğilimi devam ediyor ve alıcılardan satıcılara net bir hâkimiyet kuramadığını gösteriyor. Ancak DOGE fiyatının %50 geri çekilme seviyesinin üzerinde tutunması, meme coin’in eğiliminin yükseliş yönünde olabileceğini gösteriyor.

Dogecoin fiyat analizi: Gözde meme coin için sırada ne var?

Dogecoin fiyatı son üç haftadır günlük grafikte aşağı yönlü bir trend çizgisiyle vurgulanan aktif bir düzeltme trendinde işlem görüyor. 0,228 dolardan başlayan düşüş eğilimi sonucunda %43 oranında değer kaybeden DOGE fiyatı 0,13 dolara geriledi.

Dogecoin DOGE

Ancak piyasa lideri olan Bitcoin fiyatının 60,000 dolardaki kritik seviyesinin üzerinde sürdürülebilirlik göstermesiyle birlikte Dogecoin fiyatı da %50 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerine çıkarak 0,143 dolar seviyesine yükseldi. Teorik olarak bu FIB seviyesi, alıcıların büyük piyasa düzeltmesi sırasında yükseliş momentumunu yenilemeleri için çok önemli bir destek seviyesi olarak görev görüyor.

DOGE fiyatı bir haftadan uzun bir süre boyunca 0,143 dolar seviyesinde çok sayıda düşük fiyatlı ret mumu oluşturdu. Bu da alıcıların destek noktasını aktif olarak savunmaya devam ettiklerinin sinyalini verdi. Bitcoin halving sonrası beklenen ralli altcoin piyasasını yukarı çekerse gözde meme coin’in fiyatı yükseliş eğilimi için iyi bir konuma sahip olacak.

%50’lik geri çekilme seviyesinde yenilenen toparlanma, alıcıları genel direnç çizgisine yeniden meydan okumaya teşvik edecek. Bu kırılma, Dogecoin fiyatını 0,22 dolara yükselterek 0,2 doların yeni direnç olarak belirlenmesine olanak sağlayacaktır.

Günlük grafikteki 50 ve 100 günlük EMA seviyeleri, şu anda konsolide olmaya devam eden Dogecoin için dinamik direnç ve destek görevleri görüyor. MACD göstergesi ise henüz yükseliş eğilimine diar herhangi bir belirti olmadan, düşüş eğilimine işaret etmeye devam ediyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin