featured

Bitcoin, Temmuz Ayında Haftalık Bazda Yeni Rekorunu Kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aylardır süregelen Bitcoin’in alt yapı değişikliği hakkındaki söylentiler, Bitcoin kurunun da okunamaz bir dalgalanma yaşamasına neden oldu. Segwit’in BIP91 protokol oylamasının neticelenmesiyle Bitcoin, haftalık bazda tarihinin yeni rekorunu kırdı.

İstikrarlı yükselişiyle Haziran ayında bazı borsalarda 3,000$ seviyesini görerek yeni bir rekora ulaşan Bitcoin, SegWit – Hard Fork (çatallanma) tartışmalarının da etkisiyle istikrarlı bir düşüşe başlamıştı.

Bitcoin Core ekibinin çözüm önerisi olarak getirdiği BIP91 protokolü, madenciler tarafından oylanacak ve kabul edilirse SegWit aktifleşerek Bitcoin alt yapısı yoluna kaldığı yerden devam edecek, kabul edilmez ise çatallanma (hard fork) olacaktı. Bu da 2 ayrı Bitcoin olması ve belirsizlik anlamına geliyordu.

Bu belirsizlik, Bitcoin yatırımcılarının ellerindeki BTC’leri bozdurmalarına ya da diğer alt coinlere dönüştürmelerine neden oldu ve bitcoin fiyatı 1,850 dolara kadar geriledi. 21 Temmuzda başlaması beklenen oylamalar, 16 temmuzda bazı madencilik havuzlarının oylamalarıyla başladı. Oylamalar başladığı andan itibaren BIP91’i destekleyen madencilerin sayısının artıyor olması Bitcoin fiyatına pozitif yönde etki etti ve kur artmaya başladı.


 




Haftalık bazda yeni rekor

16 Temmuzda BIP91’in aktivasyon yüzdesi eşiği aşıldı ve 21 Temmuzda madenciler tarafından kilitlendi. BIP91, aylardır süren Bitcoin’in bölünmesi tartışmalarına çözüm olarak geliştirilmiş bir protokol olduğundan madenciler tarafından da benimsendi.

BIP91 kilitlenmesinden önceki söylentiler nedeniyle 1,850$’a kadar gerileyen Bitcoin fiyatı, kilitlenmede madenci oylarının %80’i gösmesiyle 2,300$’a fırladı. 21 Temmuzda BIP91’in tamamen onaylanmasıyla birlikte Bitcoin fiyatı 2,300 dolardan 2,800 dolar üzerine çıktı. Beş gündeki yaklaşık 1,000 dolarlık bu artış, Bitcoin’in haftalık bazda tüm zamanlar rekoru oldu.

Bu gün 2,830$’ı gören Bitcoin’in 3,000 dolar seviyesini aşabilirse, 4bin dolar -5bin dolar bandına koşabileceği ön görülüyor.

Sizin Bitcoin fiyat tahmininiz nedir ?

Yorum olarak ekleyebilirsiniz.


Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


 





Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


http://www.kriptoparahaber.com/bip91in-kilitlenmesiyle-bitcoin-fiyat-tahminleri-5000-dolar/


http://www.kriptoparahaber.com/bitcoin-4bin-dolara-yaklasabilir/


http://www.kriptoparahaber.com/01-agustos-icin-madenciler-oylamalara-basladi/


http://www.kriptoparahaber.com/rte-coin-uretildi-rtec/


 




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin