featured

Makine öğrenimi 1 Mayıs XRP tahmini: 2024 Mayıs ayı için izlenmesi gereken kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4. Bitcoin yarılanmasının sona erdi ve kripto para piyasası yönünü belirlemeye çalışırken XRP, kritik destek seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Piyasadaki yükseliş eğilimine bağlı olarak altcoin mütevazi bir destekle 0,53 dolar seviyesinde hareket ediyor. Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu (SEC) ile süren yasal sürecin nihai bir karara ulaşılamaması ve SEC’in 2 milyonluk tazimat istemi süreci daha da zorlaştırarak altcoinin yükselişinin önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

Bununla birlikte 2024 Nisan ayının son haftasında balina haberleri ile gündeme gelen XRP için mayıs ayında fiyat tahminleri değişiklik göstermeye başladı.

Güncel XRP fiyat görünümü

22 Nisan Pazartesi günü XRP fiyatı balina hareketlerinin de etkisiyle direnç seviyelerini koruyarak bir miktar yükseldi ve 0,5374 dolar ile 0,54 dolar arasında bir seyir izliyor. Son 24 saate yüzde 1,33 yükseliş göstererek piyasa değerini yüzde 3,64 arttırdı. İşlem hacminde yüzde 1’lik bir düşüş gösteren altcoin, olumlu piyasa şartlarında iyileşme belirtisi gösteriyor.

Bununla birlikte opsiyon açık pozisyonlardaki artış, kısa vadede yeni bir yükseliş işareti verirken 29,634 milyar dolarlık piyasa hacmi ile son birkaç aylık fiyat hareketine nazaran altcoinin daha yüksek bir volatilite sergilediği görülüyor. Varlığın bu fiyat hareketini sürdürmesi hâlinde 0,59 dolarlık bölgeye kolayca ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yapay zekânın potansiyel XRP fiyat tahmini

Pricepredictions web sitesindeki makine öğrenimi XRP’nin kısa dönemde nötr bir trend içinde olduğunu belirledi. Yapay zeka (AI) makine öğrenimi, uzun vadeli tahminlerinde ise varlığın düşüş eğilimini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) 44.83 seviyesinde ve aşırı satım bölgesinden bir miktar daha uzaklaştığı görülüyor. Üstel hareketli ortalamalar (MACD) göstergesi, sıfırın altında negatif bölgede yer alarak düşüş eğilimini güçlendiriyor. Bununla birlikte altcoin fiyatının yeniden değer kazanması için 0,50 dolar bandını aşıp 0,60 dolarlık desteği geri alması gerekiyor.

xrp
XRP; MA, SMA ve MACD göstergeleri

Topluluk desteği sürerken analist tahminleri iyimserliğini koruyor

XRP fiyat tahminleri şu an için olumlu görünmese de altcoinin topluluk desteği, varlığa duyulan güveni sonuna kadar devam ettiriyor. Bununla birlikte düzenleyici işlemlerin XRP üzerinde yarattığı tahribatı ve kayıpları dile getiren topluluk üyesi Bearable Bull, bu zorlukların üstesinden gelineceğini vurgulayarak topluluk gücünü ve iyimserliği yansıtıyor. 2024’ün ikinci çeyreğine yönelik tahminler ise netlik ve istikrar beklentileri ile altcoini yükselmesi beklenen kripto paralar arasına sokuyor.

İlerleyen yasal süreçle birlikte altcoinin nasıl bir yol izleyeceği merakla takip edilirken kripto para piyasasının değişken şartlara sahip olduğu unutulmamalıdır. Bunun için yatırımcıların kendi tahminlerini ve analizlerini yapması önerilir.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin