Zebpay ve Cleartax Hintlilerin kripto para vergilerini
Zebpay ve Cleartax Hintlilerin kripto para vergilerini hesaplamak için işbirliği yapıyor

Zebpay ve Cleartax Hintlilerin kripto para vergilerini hesaplamak için işbirliği yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zebpay ve Cleartax Hintlilerin kripto para vergilerini hesaplamak için işbirliği yapıyor. Hindistan’ın en büyük vergi dosyalama platformu Cleartax, önde gelen Hint kripto para borsalarından biri olan Zebpay ile birlikte, Hintlilerin kripto para vergilerinin hesaplanması için  işbirliği yapıyor. Ortaklık, Bitcoin yatırımcılarını ve işletmeleri mevcut vergi yasaları kapsamında kripto para birimi gelirleri ve karlarını raporlama konusunda eğitmeyi amaçlıyor.

Hindistan kripto para işlem gelirlerini vergilendirmeye istekli

Hintli düzenleyici kuruluşlar, Bitcoin gibi kripto paralara en iyi yaklaşımı bulmak için mücadele ediyor. Yetkililer tarafından yeni kuralların yakında uygulanacağına dair haberler basında yer almakta. Geçen ay basında çıkan haberlere göre, Mart ayı sonuna kadar yeni düzenlemeler bekleniyordu.

Kapsamlı düzenlemeleri uygulamaya koymamasına rağmen, Hindistan’daki yetkililer, dünyadaki diğer birçok hükümet gibi, kripto para işlem gelirlerini vergilendirmeye istekli. Geçtiğimiz ay Hindistan’ın Gelir Vergisi Dairesi binlerce kripto para yatırımcısına bildirimde bulundu. Ancak kripto para yatırımcıları ise bu bildirim karşısında ne yapacaklarını şaşırdı. Çünkü Hindistan’da kripto para birimleri ne yasallaştırıldı ne de düzenlendi. Bu durumda vergi mükelleflerinin kripto para işlem gelirleri nasıl rapor etmesi beklenir?

Zebpay ve Cleartax “Cryptocurrency Advisory Plan” adlı yeni girişimde yer alıyor

“Cryptocurrency Advisory Plan (kripto para danışma planı)” adlı yeni bir girişim, Hintli Bitcoin yatırımcılarını bu yılki vergi kampanyasında destekleyecek. Bu girişime dahil olanlar, ülkenin en büyük vergi dosyalama platformu Cleartax ve Hindistan’ın en büyük Bitcoin borsalarından ve cüzdan sağlayıcılarından biri olan Zebpay. Ortaklık, vergi mükelleflerinin kripto cinsi işlemlerinin vergilendirilmesine ilişkin yasayı anlamasına ve bunlara uymalarına yardımcı olmayı amaçlamakta.

Zebpay ve Cleartax kripto vergi dosyalama hizmetlerini de başlatıyor

Cleartax, insanların Bitcoin’in nasıl çalıştığını anlamalarına yardımcı olmak için teknolojik ve vergi uzmanlığına sahip olduğunu iddia ediyor. Danışma planına ek olarak, platform kripto paraların satışından sermaye kazancı elde eden yatırımcılar için kripto vergi dosyalama hizmetlerini de başlatıyor. Cleartax’in CEO’su ve kurucusu olan Archit Gupta konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Zebpay ile ortaklaşa oluşturulan uzman destekli planlarımızla, dijital para birimlerinin etrafındaki havayı temizlemek istiyoruz. Biz her zaman Hintliler için vergilerin sadeleştirilmesini amaçladık. Bu son teklif aynı yönde atılmış başka bir adımdır.

Zebpay ve Cleartax ortaklığı müşteriler için vergi planlamasını daha kolay hale getirecek

Zebpay’deki borsa müdürü Nischint Sanghavi, şirketinin kripto para işlemlerinin vergilendirmesi ile ilgili sorunları ele almak için “benzer düşünen bir ortak” aradığını söyledi. Nischint Sanghavi, Cleartax ile yapılan ortaklığın, Zebpay’ın müşterileri için vergi planlamasını daha kolay hale getireceğine inanıyor.

Şubat ayında, Hindistan’ın Gelir Vergisi Dairesi, ülkenin önde gelen ticaret platformlarının operasyonlarını izledikten sonra yaklaşık 100.000 kripto para birimi yatırımcısına vergi bildirimi gönderdi. Yetkililer, işlemlerinden şüphelendikleri büyük kripto para birimi borsalarının bazılarını araştırdılar. Bunun sonucunda bankalar, birçok kripto para borsasının hesaplarını askıya aldı. Kurumsal baskı ve banka engelleri yerel borsaların ticaret hacminde önemli düşüşlere neden oldu. Bazı borsalar son iki ayda işlemlerinde 10 kat azalma bildirdi.

Kripto para birimleri, Hindistan’da yasal ihalelerde kabul edilmez

Kripto para birimleri, Hindistan’da yasal ihalelerde kabul edilmez. Delhi’deki yetkililer, Bitcoin’e yatırım yapılmaması konusunda birden fazla uyarı yayımladı. Aynı zamanda, en büyük Hintli ticari bankalar, bu politikaları uygulayan herhangi bir mevzuat kabul edilmeden önce, yerel kripto borsaları ve bireysel işletmelerin faaliyetlerini ciddi şekilde sınırlandırdı.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin