featured

2024’ten önce XRP fiyatı 1 dolara yükselecek mi? Kripto analistleri ve Deaton, XRP tahminlerini paylaşıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP fiyat tahmini: Bir süredir olumlu bir eğilime sahip olan kripto para piyasası bugün de yükseliş eğilimini sürdürerek önemli kazanımlara tanık oldu. Yatırımcılar, bu iyimser hava içinde riskli varlıklara yöneldi ve kripto para birimlerinin rekor seviyelere yükselmesine neden oldu. Bir haftadır piyasaya hâkim olan bu yükseliş hareketi, önde gelen sınır ötesi para havalesi tokenı XRP’yi bir miktar arka plana itti. Yatırımcının riskli varlıklara yönelmesi ile son birkaç haftadır XRP fiyatı, 0,6 dolar destek ve 0,64 dolarlık dar bir aralıkta konsolide oldu.

Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para birimi bir yılın en yüksek değerlerine ulaşarak direnç noktalarını üst seviyelere taşıdı. Bu da geleneksel finans piyasalarına karşı kripto varlıklara olan güvenin artmasını sağladı. Bitcoin fiyatı 2023’ün en yüksek seviyesine ulaşarak ilk kez 44.000 doların üzerine çıktı ve birçok analistin de katıldığı gibi aralık ayında 50.000 dolara ulaşabilir.

Buna karşın ikinci en büyük kripto varlık olan ve birçok analiste göre XRP’in önüne geçen Ethereum, bu yazı yazıldığı sırada 2.262 dolardan işlem görüyor. 2.200 dolarlık seviyeyi aşmasının ardından yükselmeye hazır olan Ethereum kazancını en üst düzeye çıkarmak için yükseliş görünümünden yararlanıyor. Buna karşın XRP fiyatı, direnç seviyesinde zar zor tutunuyor.

XRP fiyat görünümü

XRP fiyatı yükseliş trendini sürdürmekte zorlanıyor, ancak grafikte çizilen gri ve kırmızı bantlar arasında devam eden konsolidasyon belirgin. Genel yatay harekete rağmen CoinMarketCap’tan alınan verilere göre XRP fiyatı son 24 saat içinde yüzde 3,61 yükseldi ve 0,6485 dolardan işlem görüyor. 24 saatin en yüksek noktası ise 0,6525 dolardı.

21 Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (mavi) XRP’yi 0,6198 dolardan daha yüksek bir noktada destekliyor. Bunun biraz altında ise 0,6172 dolar destekle 50 EMA (kırmızı) yer alıyor. XRP fiyatı 0,6 doların altına düşerse ayılar hakimiyeti eline alabilir ve yatırımcı, yükselen siyah trend çizgisi satış baskısını absorbe etmek için sıraya girecektir.

XRP
1 günlük XRP grafiği / CoinMarketCap

Konsolidasyon XRP’yi 1 dolara itebilir mi?

Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) göstergesi, yatırımcıyı satıştan kaçınmaya itebilir. Mavi MACD çizgisi, beklenen kırılmayı teyit etmek için kırmızı sinyal çizgisinin üzerinde kalmalıdır. Uzun vadeli bir yükseliş görünümü, yatırımcıları risk alma oranlarını artıracaktır.

Kırmızı bölgedeki dirençle başa çıkmak için daha güçlü bir rüzgarı gerekecek ve 0,65 doların üzerindeki bir kırılmanın XRP’nin toparlanmasını 1 dolara çıkarması muhtemel. Token kırılırken akılda tutulması gereken bazı önemli seviyeler ise 0,64 dolarda yüzde 38,2 Fibonacci geri çekilmesi, 0,65 dolarda yüzde 50 Fibo ve 0,67 dolarda ise 61,8 Fibo’dur. Bununla birlikte bir düşüş hâlinde 0,65 dolarlık desteğin altındaki seviyeler XRP fiyatını; 0,58 dolara ve 0,55 dolara indirebilir. Özellikle, piyasadaki gelişen teknik yapıya bağlı olarak kayıplar minimum düzeyde olacaktır.

Analistler ve kripto Avukatı Deaton, XRP fiyatı hakkında ne düşünüyor?

Kripto analisti @jaydee_757, X’te yayınladığı bir gönderide, fiyatın sekiz yıllık bir trend çizgisinin üzerine çıkması hâlinde altın bir haç oluşacağını vurguladı. Trend çizgisinin kırılması durumunda XRP fiyatı, “hesaplanmış kâr” elde edecek kadar akıllı olan yatırımcılara bir ödül olarak 650 kat artabilir.

Şimdilik yatırımcılar, Ripple’in altcoinin bu aralıktaki hareketlerini takip ederek bu aralığın üzerinde bir kırılmanın tokenı hızla 1 dolara yükseltebileceğinin farkına varacaktır.

XRP yanlısı kripto avukatı Deaton ise X üzerinde paylaştığı bir dizi gönderide bu altcoinin yükseliş eğiliminin Bitcoin’in yükseliş hareketi ile yakından bağlantılı olduğunu dile getirdi. Bu görüş, her ne kadar XRP topluluğunca bir saygısızlık olarak nitelendirilse de Deaton, BTC ile XRP arasındaki korelasyona dikkat çekti. Ayrıca XRP gibi diğer altcoinlerin de hâlâ  Bitcoin’in performansından büyük ölçüde etkilendiğini dile getirdi.

Bitcoin ile yüksek bir korelasyona sahip olan diğer bir token de BTCMTX oluyor. BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan bu token, önümüzdeki 10 yıl boyunca güvenli bir şekilde BTC madenciliği yapmaya imkân sunuyor.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) almak için doğru zaman mı?

Güncel verilere göre 11. etabı 1 gün içinde tamamlayacak olan BTCMTX, ilk piyasaya çıktığında 0,011 dolar gibi düşük bir fiyatla alıcıya sunuldu. Şu anda 0,012 dolardan satılan BTCMTX, sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına imkân veriyor. Bu özellikleri ile şeffaf, bağımsız ve güvenli bir tercih olarak yatırımcıların ilgisini çeken Bitcoin Minetrix; çüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor. BTCMTX token almak için ise ETH ve USDT seçeneklerinin yanında kart ile de alım yapmak mümkün oluyor. 

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

Ayrıca çevresel sürdürülebilirlik açısından bir avantaj taşıyan BTCMTX projesi, standart madencilik yöntemlerine kıyasla daha yüksek derecede çevresel sürdürülebilirliği destekliyor. Kullanıcıları geleneksel madencilik operasyonlarında yaygın olarak görülen aşırı ısı ve gürültü dezavantajlarından kurtarıyor.

Ön satışlara başladığından bu yana X platformunda 4.900.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’in, BTC ile yüksek bir korelasyona sahip olduğu için 2024 yılında BTC yarılanması gibi önemli olayların etkisiyle daha fazla ilgi çekeceği tahmin ediliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

coingape

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin