featured

Vladimir Putin, Rusya’nın Kripto Para Birimlerini Düzenleyeceğini Onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus düzenleyicileri Vladimir Putin ile yaptığı toplantı sonrasında, kripto para birimlerinin Rusya’da resmi olarak düzenleneceğini duyurdu. Merkez bankası ve maliye bakanlığı, yıl sonuna kadar beklenen Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimleri için temel bir düzenleyici çerçeve oluşturmak üzere bir yasa taslağı hazırlamak adına birlikte çalışacak.

Putin konuştu

Salı günü Putin ve Rus yetkililer arasında düzenlenen toplantıda, Rusyada kripto para sektörünün düzenlenmesi kararı çıktı. Maliye Bakanı Anton Siluanov;

Rus Hükümeti, kripto paraların, kripto para madenciliğinin ve kripto para dolaşımının hakkında resmi olarak düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Aşağıdaki hususlarda anlaşmaya vardık: Devlet, kripto para birimleri, maden çıkarma süreci ve dolaşım sürecini düzenleyecek… Devlet, bu duruma yönelmeli ve yasal olarak düzenlemelidir.

Putin, Rusya'nın Kripto Para Birimleri Düzenleyeceğini Onayladı
Putin’in kripto para birimleri toplantısı.

Toplantıya Siluanov, Merkez Bankası Valisi Elvira Nabiullina, Merkez Bankası Başkan Vekili Olga Skorobogatova, Başkan Yardımcısı Andrei Belousov ve Qiwi CEO’su Sergei Solonin katıldı.

Toplantıda Putin, kripto para birimleri ile ilgili riskleri kabul etti. Ancak ayrıca, “gereksiz engellerin oluşturulması değil, ulusal finansal sistemin ilerletilmesi ve yükseltilmesi için gerekli şartların sağlanması önemlidir” dedi.

Maliye Bakanlığı Merkez Bankası ile Çalışacak

Halen, çeşitli hükümet birimlerinin kendilerini düzenlemeye yönelik önerileri ortaya koyma girişiminde bulunmasına rağmen, bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimleri, Rusya’da düzenlenmemektedir. Hem merkez bankası hem de maliye bakanlığı, kripto para birimlerini düzenlemek için bir yasa tasarısı üzerinde ayrı çalışıyor . Ekim ayında bir taslak tasarının sunulması gerekiyordu, ancak düzenleyiciler arasında fikir birliği bulunmaması nedeniyle ertelendi .

Putin, Rusya'nın Kripto Para Birimleri Düzenleyeceğini Onayladı
Maliye Bakanı Anton Siluanov.

Maliye bakanlığı kripto paraların kriterlerini yasallaştırmayı teklif etti ancak merkez bankası tarafından “yurtdışından gelen para akışları üzerindeki kontrol kaybı” nedeniyle karşı çıkıldı . Bakanlık, kripto para madencileri kaydettirmeyi ve kripto para alım-satım lisansını sunmayı teklif etti.

Putin ile görüşmeden sonra, ancak, Siluanov Maliye bakanlığı ve merkez bankası artık kripto para sektörü düzenleyen bir temel yasa tasarısı hazırlamak için birlikte çalışacağını gazetecilere yaptığı açıklamada:

”Yasa taslağını Merkez Bankası ile birlikte hazırlayacağız … Bence, yıl sonundan önce temel düzenleyici pozisyonları belirleyebileceğiz.” dedi

“Yönetmelik uyarınca, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Rosfinmonitoring’in görevleri açıklanacak ” diye yayın ayrıntılandırıldı.

Olası Sınırlamalar

Buna ek olarak, Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev Çarşamba günü bazı kısıtlamaların olabileceğini belirtti. Tass , “Rusya Maliye Bakanlığı, bireylerin satın alabileceği kripto para miktarını sınırlama fikrini destekliyor” dedi.

Satın alma, satış, hesaplar, madencilerin vergilendirilmesi vb. Için kısıtlamaların gerekli olduğunu söyledik … Evet, böyle bir fikir var, biz bunu destekliyoruz. Miktarı tartışmalıyız. Uluslararası uygulamalara bakmalıyız.

Moiseev’in Rusya’daki kripto para birimlerinin alım satımını kısıtlama konusunda bu ilk görüşü değil.  Ağustos ayında, onları düzenlenen borsalarda listelemeyi teklif etti ancak nitelikli olmayan yatırımcıların bunları almasını ve satmasını yasaklamıştı. Bununla birlikte, önerisine diğer düzenleyicilerden çok fazla destek verilmedi. Birinci Başbakan Yardımcısı Igor Shuvalov derhal Moiseev’in önerdiği herhangi bir yasanın kararlaştırılmadığını belirten yorumunu yaptı. Maliye bakanı, kripto para birimlerinin federal kredi tahvilleri (OFZ) ile aynı şekilde herkes tarafından kullanılabilir olabileceğini önermişti.

bitcoin.com

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin