2022’nin ilk tartışması başlıyor mu? Vitalik Buterin, bu projeyi sert eleştirdi
2022’nin ilk tartışması başlıyor mu? Vitalik Buterin, bu projeyi sert eleştirdi

2022’nin ilk tartışması başlıyor mu? Vitalik Buterin, bu projeyi sert eleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Bitcoin Cash hakkında yanıldığını kabul ediyor. Vitalik Buterin, Bitcoin Cash için yaptığı daha önceki tahminlerini değerlendirdiği bir Twitter dizisinde projenin “çoğunlukla başarısızlık” olduğunu söyledi.

Buterin, tweet’lerinden birinde, önde gelen Bitcoin fork’unun asi bir zihniyetten oluşan bir protesto hareketi olmaya odaklandığını ve bu nedenle tutarlı bir ilerlemeden yoksun olduğunu yazıyor.

Bitcoin Cash, daha büyük blok boyutu nedeniyle daha yüksek işlem hacmini ve daha düşük ücretleri destekleyebilen dünyanın ilk kripto para birimine alternatif olarak Ağustos 2017’de piyasaya sürüldü.

Bitcoin Cash ilk başarıyı elde ettikten ve Kasım 2017’nin ortalarında piyasa değeriyle Ethereum’u geçmeyi başardıktan sonra Buterin, tartışmalı bir şekilde ortaya çıkan fork’un Bitcoin adı için “meşru bir rakip” olarak ortaya çıktığını tweetlemişti.

2022 yılına geldiğimizde ise Bitcoin Cash, piyasa değeri ile 25. sıraya geriledi. Kasım 2017’deki zirvesinden bu yana Bitcoin’e karşı %98 oranında değer kaybetti.

Vitalik’in geçmiş dönem öngörüleri ve öngöremedikleri

Buterin, bazıları neredeyse on yıl önce yapılmış olan tahminlerini yeniden gözden geçirmek istedi.

27 yaşındaki Kanadalı-Rus yazılımcı, 2017’de yapılan pahalı Bitcoin ücretleri hakkındaki tartışmalı yorumunu ele aldı ve Ethereum’un ölçeklendirme sorunları ışığında hâlâ bunu savunmaya devam ettiğini söyledi.

Buterin ayrıca başlangıçtaki hisse ispatı ve “sharding” yol haritasının gülünç derecede yanlış olduğunu da kabul etti.

Ethereum kurucu ortağı, altcoinlerin bu kadar ilgi görmediği 2013 yılı tahmininde hızla büyüyeceğini tahmin etmişti.

Bunun da ötesinde, Buterin, özellikle gurur duyduğu Uniswap gibi merkezi olmayan bir borsanın ortaya çıkacağını öngörmüştü.

Ancak Ethereum kurucu ortağı, 2021’de sektörü kasıp kavuran, NFT’ler hakkında bir tahminde bulunmamıştı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin