usdc
USDC Whitelist'deki o madde yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi

USDC Whitelist’deki o madde yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasaya sürülen son stabil coinlerden olan kripto girişimi ​​Circle tarafından yayımlanan bir kripto para USD Coin’de (USDC), yasa dışı faaliyetler için kullanıldığına karar verilmesi halinde kara listeye alma ve fonları dondurma hakkını saklı tutar ibaresi topluluk tarafından hoş karşılanmadığı görüldü. Çoğu yatırımcı ise USD Coin’e alternatif stabil coin arayışına girdiği söyleniyor.

USDC’deki benzer madde Tether ve TrueUSD stabil coinlerinde de bulunuyor

Aslında durumun diğer stabil coinlerde de benzer olduğu görüldü. Hem Tether hem de TrueUSD, herhangi bir açıklama yapmadan istedikleri kişilere hizmeti reddetme hakkını saklı tutan hükümlere sahip. Böyle bir kullanıcı anlaşmasına sahip görünmeyen tek kripto para ise Maker tarafından çıkarılan DAI olarak görülüyor. Bu nedenle, birçok sosyal medya kullanıcısı DAI’ye geçiş yaptığını iddia ediyor.

USD Coin’e geri dönersek, Bölüm 14’teki kullanıcı anlaşmasında yer alan madde şu şekilde:

Risk Faktörleri ve Bildirimler” başlıklı maddede, “Circle, belirli USDC adreslerini ‘kara listeye alma’ hakkını saklı tutar ve ilişkili USDC’yi geçici veya kalıcı şekilde dondurur. Kendi takdirine bağlı olarak, bu kullanıcı anlaşmasının şartlarını (“Kara Listeye Alınmış Adresler”) başka türlü ihlal eden yasa dışı etkinlik veya faaliyetle ilişkilidir. Kara listeye alınmış bir Adrese USD coin göndermeniz veya Kara Listeye Alınmış bir Adresten USDC almanız durumunda, Circle bu USDC’yi dondurabilir ve USDC Hesabınızı sonlandırmak için gerekli adımları atabilir. Bazı durumlarda, Circle, bu tür şüpheli yasadışı faaliyetlerin uygulanabilir kanun uygulayıcı kuruluşlara bildirilmesini gerekli görebilir ve ABD Doları için USDC’yi kullanma yeteneği de dahil olmak üzere USDC’niz ile ilgili herhangi bir haktan vazgeçebilirsiniz.

Yatırımcı tepkisinin nedeni maddenin kripto doğasına aykırı olması

Bu maddeye gösterilen tepkinin nedeni ise, bunun merkezsiz kripto para politikalarına ve en başta da Bitcoin’i meydana getiren özgürlükçü politikasına aykırı olması. Toplum, bir başkasının, kendi fonları üzerinde, kendilerininkinden daha fazla güce sahip olduğu düşüncesine tepki gösteriyor.

Ancak, bu durum, kullanıcıların Goldman Sachs destekli stabil coin güveni için ödemek zorunda oldukları bedel olarak algılanabilir. Hiç şüphe yok ki arkasında Goldman Sachs gibi bir devin olduğu düşüncesi bir stabil coin tercihinde önemli bir faktör olacaktır.

Circle cephesinden ise konuyla ilgili bir yanıt gelmedi.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin