Japon sigorta şirketi, Blockchain testini başarıyla tamamladı
Japon sigorta şirketi, Blockchain testini başarıyla tamamladı

Japon sigorta şirketi, Blockchain testini başarıyla tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan Tokio Marine & Nichido, ve BT firması NTT DATA, deniz taşımacılığı sigortası için evrakları bir Blockchain ağı üzerinde tutarak testi “başarılı” bir şekilde tamamladı. Japon sigorta şirketi, Blockchain teknolojisi ile verimliliği arttırmayı hedefliyor.

Tokio Marine & Nichido, çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, Blockchain proof-of-concept (PoC) ağına Avrupa, Amerika ve Asya’da bulunan sekiz denizaşırı temsilciden katılım gördüğünü belirtti.

Japon sigorta şirketi, Blockchain teknolojisi ile neyi hedefliyor?

Projenin ana hedefi, uluslararası düzeyde yer alan ilgili taraflarla gerekli bilgileri “derhal ve doğru bir şekilde” paylaşılması. Bu paylaşım sayesinde bir sistem yaratarak daha hızlı sigorta ödemeleri elde etmek nihai hedef olarak gösteriliyor.

Halihazırda, bir deniz taşımacılığı şirketinin sigorta talebinde bulunma süreci, hasar raporları, faturalar ve sigorta poliçeleri, formlar veya PDF dosyaları dahil olmak üzere tüm gerekli belgeler manuel olarak toplanıyor. Dokümantasyon daha sonra e-posta yoluyla ilgili taraflarla paylaşılıyor.

Bu yavaş ve verimsiz süreci değiştirmeyi hedefleyen iki firma, araştırmanın, hak talepleri için gerekli tüm bilgileri hızlı bir şekilde paylaşmalarını sağladı.

Blockchain, bir aydan fazla süren bu işlemi bir hafta gibi bir süreye düşürerek performans ve operasyonel verimliliği arttırdı.

Bir şirket yetkilisi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Bu kargolama yoluyla deniz taşımacılığındaki sigorta tazminat prosedürlerinde, Blockchain teknolojisinin etkinliğini doğruladık.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin