featured

Ukrayna Kripto Para Sektörü’nün Yasal Statüsüne Karar Vermeye Hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkedeki Bitcoin gibi dijital paraların statüsü hakkında Ukrayna Finansal İstikrar Kurulu Bakanlar Kabinesi Ağustos ayında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Bakanlar, ülkedeki Bitcoin gibi sanal para birimlerinin statüsünün belirlenmesi adına, üç hafta içinde karar vermek üzere anlaşmaya vardı.

Bakanlar Kabinesi ülkede devlet yürütme otoritesinin en yüksek organı olarak kabul edilir. Bu, Ukrayna parlamentosu Verkhovna Rada’nın kontrolü altındadır.

Parlamentonun Halk Yardımcısı Olexandr Danchenko’ya göre, bakanlar sorunu çözümlemek için Maliye Bakanlığı, Ukrayna Ulusal Bankası (NBU), Verkhovna Rada ve Blockchain topluluğu ile işbirliği yapacaklar.

Toplantı hakkında diğer görüş ve yorumlar

NBU Konseyi genel başkan yardımcısı Tymofiy Mylovanov yaptığı açıklamada, toplantıdaki katılımcıların Blockchain’in ve dijital para birimlerinin önemini ve sektörü geliştirmenin, makul yasal destek sağlaması ve korunması gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Ulusal Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (NSSMC) başkanı Timur Khromaev’e göre; Blockchain ve Bitcoin  zaten ülkenin finansal piyasasının bir parçasıydı,  görevleri ise yasalara uygun hukuki statü geliştirmekti.

Bununla birlikte, NBU başkanı Yakiv Smoliy yaptığı yorumda, merkez bankasının Bitcoin’i tanımadığını ancak yine de Bitcoin madenciliğini yasaklamadığını söyledi. Ayrıca Bitcoin’in bankanın para birimleri, para takası ve elektronik para için kullandığı herhangi bir tanıma girmediğini ve sanal para birimini nasıl değerlendireceğine henüz karar vermediğini iddia etti.

O, düzenleyici kurumların, yakın bir zamanda Mali İstikrar Kurulu (Financial Stability Board) çerçevesinde Bitcoin için bir tanım oluşturacağını belirtti.

cointelegrapf




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin