1000 günün zirvesine ulaşan Bitcoin için sıradaki hamle ne olacak? 31 Ekim analizi
1000 günün zirvesine ulaşan Bitcoin için sıradaki hamle ne olacak? 31 Ekim analizi

Uçuk tahminler gerçekleşti: Bitcoin bu ülkede 76.000 dolara yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC)’in fiyatı 1 Temmuz’da Zimbabve’de fırladı. Her Bitcoin, ülkede eşler arası bir kripto borsası olan LocalBitcoins’te yaklaşık 76.000 dolara satın alınabilir. Bu, dijital para biriminin sermaye kontrollerini uygulayan ülkelerde nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.

Zimbabve’deki Bitcoin fiyat dalgalanmalarının nedeni

Zimbabwe’deki Bitcoin, hükümetin ülkede uyguladığı yabancı para birimlerindeki baskı nedeniyle LocalBitcoins’te 76.000 dolara yükseldi. Zimbabwe, uzun zamandır sermaye kontrolleri gibi ekonomik sorunları yaşayan bir ülkedir. Şu anda, bireyler ABD doları, euro veya diğer yabancı para birimlerini kullanarak mal veya hizmet satın alamıyor. Bununla birlikte, ülkedeki hiç kimse Venezuella’daki gibi yerel para birimlerine güvenmiyor. 

Zimbabwe’lilerin, ülke merkez bankasını trilyonlarca dolarlık banknot basmaya zorlayan yüksek enflasyon oranlarının tescili sayesinde Zimbabwe dolarını yerel para birimi olarak kullanması gerekiyor. Venezüella ve Arjantin de dahil olmak üzere geçmişte benzer durumlar yaşayan farklı ülkeler var. 

Zimbabve’deki fiyatlar Bitcoin’in fiyatını yükseltmiyor

Dünyada yalnızca 21 milyon Bitcoin çıkarılmış olacak. Bu çok önemli, çünkü piyasada daha fazla Bitcoin çıkarılıp çıkarılmayacağına karar veren merkezi bir otorite olmayacağını bilmek mümkün. Bu nedenle, dijital para birimi az ve kullanıcılara zorluk dönemlerinde bir değer deposu olarak fayda sağlayabilir. 

Mayıs 2018’de, en popüler kripto para biriminin yaşadığı devasa boğa koşusunun ardından, Zimbabwe Merkez Bankası, dijital varlığın piyasadaki “istikrarsızlaştırıcı etkisi” nedeniyle Bitcoin ödemelerini yasaklamaya karar verdi. Zimbabwe ve Venezuella’daki insanların şu anda Bitcoin satın aldıklarını, çünkü yerel para birimine kıyasla değerli para birimlerini kullanmaları gerektiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla, bu ülkelerdeki fiyat spekülasyonları Bitcoin’in fiyatını yükseltmiyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin