Twitter'ın yeni CEO'su Parag Agrawal Bitcoin hakkında ne düşünüyor?

Twitter’ın yeni CEO’su Parag Agrawal Bitcoin’e nasıl bakıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Twitter CEO’su olarak Jack Dorsey’in yerini alan Parag Agrawal Bitcoin ve kripto piyasası hakkında ne söyledi?

Jack Dorsey bugün sürpriz bir hamleyle Twitter CEO’luğundan istifa ederek yerini Twitter CTO’su Parag Agrawal’a bıraktı.

Bir basın açıklamasına göre, 2011’den beri şirkette çalışan Agrawal, doktora derecesine sahip. Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans yaptı ve şirketin “gelir ve tüketici mühendisliği alanındaki çalışmaları nedeniyle ilk Seçkin Mühendisi” oldu.

Ancak gerçekten bilmek istediğimiz şey şu: Atama, Twitter’ın Bitcoin ve kripto paralara daha geniş bir şekilde dahil olması için ne anlama geliyor?

Eski CEO Dorsey, altcoinleri halka açık bir şekilde reddeden ve  bir Bitcoin’e sıcaklığı bilinen bir BTC savunucusuydu. Ayrıca, Dorsey’in diğer şirketi olan ödeme firması Square, Cash App’inde yalnızca bir kripto para biriminin satın alınmasına izin veriyor ve o da tabi ki Bitcoin. Ve bu ayın başlarında, Cash App’ın aşırı gizli TBD bölümü, DEX’lerin çoğunun üzerine inşa edildiği Ethereum’u dahil etmeden, Bitcoin için merkezi olmayan bir değişimi detaylandıran bir beyaz kağıt yayınladı. Eski CEO Dorsey, Square’in kripto planları hakkında “Diğer tüm paralar benim için hiçbir şekilde hesaba katılmıyor” demişti. Eski CEO’nun bu kadar aşırı bir Bitcoin savunucusu olması yeni CEO Parag Agrawal Bitcoin savunucusu mu olacak? sorusunu akıllara getirdi.

Parag Agrawal Bitcoin

Şimdi, Agrawal, parmaklarını kripto sularına daldıran bir sosyal medya şirketine liderlik etmek için Dorsey’in ayakkabılarına (veya meditasyon terliklerine) adım atıyor. Ayrıca, Agrawal, Twitter’ın merkezi olmayan sosyal medya protokolü projesi, bluesky ve yakın zamanda tanıtılan Twitter Crypto ekibinde nokta kişi olarak kripto sularına dalışın çoğunun ana kahramanı.

Yönetici hakkında bilgisi olan (ancak kamuya açık konuşma yetkileri olmadığı için ismini vermeyi reddeden) bir kişi şunları söyledi: “Parag, Bluesky’nin (merkezi olmayan protokol projesi) ayrılmaz bir parçası, onun bir kripto inananı olduğunu söylemek çok güvenli. Öyle olmasa bile, Twitter’ın izleyici ve etkileşim artışına ihtiyacı var ve kripto bunun için çok hayati bir topluluk.”

Parag Agrawal Bitcoin maksimalisti mi kripto agnostiği mi?

Dorsey, on yılın daha iyi bir bölümünde halka açık bir figürken, Agrawal kripto para birimi bir yana dursun, herhangi bir şey hakkında bile kamuoyuna çok az yorum yaptı. Yöneticinin BTC’den bahseden tek bir tweet’i var: Nijerya’da kripto para biriminin önemini Afrika ülkesine iletmek için bir ateş emojisi kullanan Bitcoin buluşmasıyla ilgili Kasım 2019 tarihli bir gönderi. Aslında, Twitter’ın CTO’su (Yeni CEO), 2021’in tamamında sadece 10 tweet ve 13 retweet yaptı, bu ortalama iki haftada bir gönderiydi ve çoğu tweet’inde Parag Agrawal Bitcoin’e ya da kriptoya değinmedi.

Ancak birkaçı ‘Parag Agrawal Bitcoin hakkında ne düşünüyor?’ sorusuna dair ipuçları veriyor ya da en azından şirket çizgisini elinde tutabileceğine dair güvence veriyor. Ağustos ayında, eski Zcash çekirdek geliştiricisi Jay Graber’ın Bluesky’ye başkanlık edeceğini tweetleyerek duyurdu. Ve 10 Kasım’da, Tendermint Core Engineering’in eski Başkan Yardımcısı Tess Rinearson’ı Twitter’ın kripto mühendisliği ekibinin başkanı olarak selamladı. Daha sonra, diğer insanların, bunun merkezi olmayan protokoller için ne anlama geleceği konusundaki coşkulu onaylarını retweetledi.

Rinearson ve Twitter Crypto ekibi o zamandan beri doğrudan Agrawal’a rapor veriyor ve şirketin Eylül ayında Twitter’ın Bitcoin’e bahşiş vermeye ve “kimlik doğrulama için NFT’leri keşfetmeye” başlayacağına dair yaptığı duyuruda başarılı olmasına yardımcı oluyor. NFT’ler, dijital veya gerçek hayattaki varlıklar için blok zinciri tabanlı eylemlerdir; Ethereum’da ortaya çıktılar ve Tezos, Avalanche ve Solana gibi diğer akıllı sözleşme ağlarına doğru ilerliyorlar.

https://twitter.com/paraga/status/1458467864545927168?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1458467864545927168%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F87204%2Ftwitter-new-ceo-parag-agrawal-good-bitcoin

Parag Agrawal Bitcoin eğilimine sahip olmayan kişilerle çalışıyor

Ancak konuşmanın altında yatan şey, Parag Agrawal Bitcoin konusunda Dorsey gibi bir BTC aşırıcısı mı yoksa kripto para agnostiği mi? Bunun cevabını en iyi çevresinde topladığı insanlar verebilir. Tendermint’in fikir birliği motoru üzerinde çalışmaya ek olarak, Rinearson hafif blok zincirini destekleyen Mina Vakfı’nda yönetim kurulu üyesi ve teknoloji-ekümenik Interchain Vakfı’nda bir konsey üyesidir.

TechCrunch’ın raporlarına göre 2020’de Agrawal tarafından davet edilen Bluesky’nin ilk çalışma grubu üyeleri de güçlü bir Bitcoin eğilimine sahip değil. İlk katkıda bulunanlar arasında yalnızca Ocak 2021 ekosistem incelemesinin baş yazarı Zcash dev Graber değil, aynı zamanda Protocol Labs Filecoin lideri Molly Mackinlay, açık kaynaklı şifreli mesajlaşma protokolü Matrix’ten Matthew Hodgson ve siber güvenlik araştırmacısı Ian Preston da vardı.

Sonuç olarak Parag Agrawal Bitcoin savunucusu mu? sorusunun cevabı şu an için tam olarak bilinmese de diğer kripto paralara karşı Jack Dorsey’den daha ılımlı olduğu söylenebilir.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin