Bitcoin fiyatı bu koşulları sağladığında yeni bir ralliyi başlatabilir!
Bitcoin fiyatı bu koşulları sağladığında yeni bir ralliyi başlatabilir!

Bitcoin fiyatı bu koşulları sağladığında yeni bir ralliyi başlatabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyat hareketi veya yatırımcının davranışı genellikle spot piyasaya bağlı olduğu biliniyor. Bunların ilişkili olduğu kısmen doğrudur. Ancak, makro ölçekte gerçekten ilişkili değil. BTC’nin spot piyasayla korelasyonu, zaman zaman 0,3 ile 0,5 bölgesi arasında değişiklik gösterirken bazen 0’a kadar düşüyor. İlk başta çok büyük bir şey gibi gelmeyebilir, ancak Altın ve 10 yıllık hazine getirisi ile karşılaştırıldığında, oldukça yüksel bir oran.

Aksine, borsada daha yüksek korelasyonlu varlıklar olduğu için hâlâ önemli ölçüde düşük kalıyor. Örneğin, Microstrategy (MSTR), 0,63 oranıyla Bitcoin ile ilişkisi bulunuyor. Aslında, piyasada daha eski bir hisse senedi olmasına rağmen, MSTR, Bitcoin hazine programı başladığından bu yana S&P 500 endeksi ile korelasyonunu %23 oranında kayıp gösterdi. Aşağıdaki grafikte BTC ve MSTR arasındaki korelasyon yer alıyor.

Bitcoin ve hisse senetleri arasındaki korelasyon nasıl bu kadar yüksek?

Hisse senetleri ile Bitcoin arasındaki korelasyonda gözlemlenen ani artış Covid pandemisiyle oluştu. Daha önce, seviyeler 0’a yakındı. Ancak, sadece hisse senedi için daha yüksek seviyelere çıktılar. Altın ve 10 yıllık Hazine getirisi daha düşük korelasyona sahip (0,1 ile 0,3 aralığı).

Bu, korelasyonun esas olarak BTC piyasasının oynaklığına bağlı olduğunu ortaya koyuyor. BTC fiyat oynaklığı düşük olduğunda korelasyon yükseliyor. Oynaklık arttığı zaman da korelasyon düşüyor.

Gerçekte, en yüksek korelasyon ancak ikisi ortak bir bağlantıya sahip olduğunda oluşturulabilir. Örneğin, Borsada İşlem Gören Ürünler (ETP’ler), doğrudan kripto tarafından desteklenen hisse senetleri oldukları doğal olarak korelasyon da artıyor. Örneğin, Proshares Bitcoin Strategy ETF (BITO), yazım sırasında BTC ile 0,7 oranında ilişkisi var.

Yazma sırasında, borsa ile BTC arasındaki korelasyon 0,4 oranında yer alıyor. Bitcoin %2,3 düşerken S&P 500 endeksi dünkü %2,2 düşüşünden toparlanarak %1,32 arttı. Aşağıda borsa endeks grafiği yer alıyor.

Bu nedenle, Bitcoin daha fazla bastırılırsa, geleneksel teknoloji hisselerine sahip yatırımcılar ile BTC’ye sahip yatırımcılar arasında ilişkinin artmasını bekleyebiliriz.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin