Twitter ve Square CEO'su: Bitcoin
Twitter ve Square CEO'su: "Bitcoin dünya para birimi olacak."

Twitter ve Square CEO’su: “Bitcoin dünya para birimi olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter ve Square CEO’su: “Bitcoin dünya para birimi olacak.” diyor. Hem Twitter hem de ödeme şirketi  Square CEO’su Jack Dorsey,  önümüzdeki on yılda tek bir dünya para birimi olacağını ve bunun Bitcoin olacağına inandığını söyledi. Ayrıca Bitcoin‘in 10 yıl içerisinde internetin tek küresel para birimi haline gelmesiyle doların öneminin azalacağını belirtiyor.

Twitter ve Square CEO’su: “Bitcoin yakın bir gelecekte kahve gibi günlük satın alımlar için dahi kullanılacak.”

Jack Dorsey’in yorumları, daha geniş kripto pazarlarında ve Bitcoin’in yakın zamandaki düşüşünün üzerine olumlu bir izlenim yarattı.   Jack Dorsey, Bitcoin‘in son zamanlarda değerinin düşmesine ve şu aşamada işlemlerin hızlı, ucuz bir şekilde gerçekleştirilememesine dair endişelerin yersiz olduğu ve bu engellerin üstesinden gelineceğini belirtiyor. Ayrıca Bitcoin’in yakın bir gelecekte kahve gibi günlük satın alımlar için dahi kullanılacağına inanıyor.

Bitcoin, dünyanın en popüler dijital para birimi

Bitcoin dünyanın en popüler dijital para birimi ve en çok da Blockchain teknolojisinin uygulanmasıyla tanınıyor. Değişmez bir dağıtılmış dijital hesap defterinde yalnızca bilgisayar kodu dizilerinden oluşuyor. Bitcoin 9 yıl önce ortaya çıktı, geçtiğimiz yıl 20.000 doları görünce popüler bir para birimi haline geldi. Bitcoin’e daha önce yatırım yapmış olan yatırımcılar aylar içerisinde milyarder oldu. Bitcoin’in popülaritesi rakip kripto paralarda da bir patlamaya neden oldu.

Twitter ve Square CEO'su: Bitcoin
Twitter ve Square CEO’su: “Bitcoin dünya para birimi olacak.”

“Dünya en nihayetinde tek bir para birimine sahip olacak.”

Jack Dorsey dağıtılmış hesap defterleri kullanan dijital paraların merkezi olmayan teknoloji alanında en büyük buluş olduğunu söylüyor. Jack Dorsey The Times’a verdiği röportajda, şunları belirtti:

Dünya en nihayetinde tek bir para birimine sahip olacak, ayrıca internet de öyle. Bunun Bitcoin olacağına inanıyorum. Bu durum muhtemelen on yıl içerisinde gerçekleşir, belki de daha hızlı gerçekleşebilir. Bitcoin daha geniş çapta kullanıldıkça, bunu daha da geniş bir kitleye yayma görevi Square gibi ödeme işleme şirketlerine düşüyor.

“Bitcoin’in verimli bir para birimi olmak için yeterli kabiliyetlere sahip olmadığını kabul ediyorum.”

Jack Dorsey pasif bir Bitcoin yatırımcısı değil. Ayrıca Jack Dorsey bu hafta Bitcoin’i daha ucuz ve daha hızlı yapmayı planlayan Lightning Labs’in de fon sağlayıcısı olduğu ortaya çıktı. Onun açıklamaları Bitcoin tutkunları arasında, Bitcoin’in nasıl bir saklama aracından hızlı ve kolay bir ödeme yöntemine dönüştürüleceği tartışmalarına vurgu yapıyor. Jack Dorsey ayrıca açıklamalarına şunları ekledi:

Bitcoin’in verimli bir para birimi olmak için yeterli kabiliyetlere sahip olmadığını kabul ediyorum. Yavaş ve masraflı bir para birimi. Ancak daha çok insan ona sahip oldukça, bu engellerin üstesinden gelinebilir. Blockchain ile inşa edilen daha yeni teknolojiler var ve bu sayede Bitcoin daha ulaşılabilir olacaktır.

“Bitcoin’i destekliyoruz.”

San Francisco merkezli Square, ABD, Avustralya, Kanada, Japonya ve Birleşik Krallık’a hizmet veren ve kişiye özel ticarete izin veren bir satış ödemeleri platformu. Popüler akıllı telefon istemcisi geçtiğimiz ay bir in-app Bitcoin satın alma ve satma seçeneği sunacağını duyurdu. Jack Dorsey konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin’i destekliyoruz. Çünkü bunu herkes için daha fazla mali erişim yolunda uzun vadeli bir yol olarak görüyoruz. Bu küçük bir adımdır.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin