Yi Gang
Yi Gang

Çin Merkez Bankası Başkanı kripto paralara olumlu bakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Merkez Bankası yeni başkanı kripto paralara olumlu bakıyor. Çin, ülkenin merkez bankası olan People’s Bank of China (PBoC) (Çin Halk Bankası) için yeni bir başkan atadı. Yeni başkan Yi Gang, 60 yaşında ve kripto paralara yönelik olumlu bir bakış açısında sahip. Bu yeni atama Bitcoin‘in geleceği ile yerel kripto para piyasasını olumlu yönde etkileyebilir.

Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, serbest piyasayı destekliyor

19 Mart’ta Başkan Xi Jinping, serbest piyasa destekleyicisi oluşuyla tanınan ve Amerika Birleşik Devletleri‘nde eğitim görmüş bir ekonomisti yönetici koltuğuna getirdi. Bu atama kararı sürpriz değildi. Çünkü Yi Gang zaten PBoC’de Yardımcı Yönetici olarak görev yapıyordu. Yi Gang bu görevi Çin Halk Bankası’nın 15 yıldır yöneticiliğini üstlenen Zhou Xiaochuan‘dan devraldı.

Başkan Xi Jinping, yeni bir ekonomik politika oluşturma yolunda adımlar atıyor

Çin Halk Bankası’nın eski başkanı Zhou Xiaochuan, genel olarak liberal bir başkan olarak görülüyordu. Yi Gang’ın selefinin kaldığı yerden devam etmesi muhtemeldir. Başkan Xi Jinping, kendisine benzer görüşlü parti üyelerini güçlü pozisyonlara getirerek yeni bir ekonomik politika oluşturma yolunda adımlar atıyor. Yi Gang, geçtiğimiz haftaki bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Çin’in sermaye bilançosunun liberalleştirmenin yabancı firmaları Çin’e yatırım yapmaya teşvik etmek için gereklidir.

Yi Gang, son zamanlarda basın toplantılarında yabancı yatırımları teşvik etmenin yolları üzerine çok sayıda fikir belirtiyor.

Yeni başkan Yi Gang, Bitcoin ve Blockchain konusunda olumlu konuştu

Yi Gang, daha önce 2013’te yapılan bir toplantıda “ilham verici” veya “aydınlatıcı” olarak nitelendirilen Bitcoin hakkında olumlu konuştu. Çinli vatandaşların, kripto para satın alma ve satma işlemine katılmalarından ve ticari para biriminden ayrı bir faaliyet göstermesinden dolayı mutluydu. 2016 yılında G20 zirvesine konuşan Yi Gang ayrıca Blockchain teknolojisinden de olumlu bir şekilde söz etti.

Başkan Yi Gang’ın serbest piyasa yandaşı yaklaşımı sayesinde gözle görülür bir uluslararası finansman seçeneği olan kripto paralar üzerindeki Çin’in katı düzenlemelerinin sonu gelebilir.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin