Trump mı Biden mi? Bitcoin ABD seçiminden bağımsız olarak hareket ediyor: Barry Silbert
Trump mı Biden mi? Bitcoin ABD seçiminden bağımsız olarak hareket ediyor: Barry Silbert

Trump mı Biden mı? Bitcoin ABD seçiminden bağımsız olarak hareket ediyor: Barry Silbert

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grayscale CEO’su Bitcoin’in kazanacağını çünkü ister Trump kazansın isterse de Biden kazansın, bir seçim zaferinin daha fazla ABD doları arzının genişlemesi ile sonuçlanacağını söylüyor.

İster Joe Biden liderliğindeki Demokratlar olsun, ister Donald Trump’ın yeniden seçilmesi olsun, Bitcoin (BTC) büyük olasılıkla artacak. DCG ve Grayscale CEO’su Barry Silbert dahil olmak üzere sektör yöneticileri, hem Trump hem de Biden galibiyetinin BTC’yi canlandıracağını söylüyor.

Şaşırtıcı seçim riskine rağmen sektördeki yöneticilerin iyimser duruşu, Grayscale’in Bitcoin çalışmasının ardından geliyor.

7,6 milyar dolarlık net varlığa sahip büyük bir kripto para yatırım şirketi olan Grayscale, 27 Ekim’de Bitcoin için potansiyel piyasanın 2020’de önemli ölçüde genişlediğini vurgulayan bir çalışma yayınladı.

Grayscale, 2019’da ABD’deki yatırımcıların %36’sının Bitcoin’e yatırım yapmakla ilgilendiği sonucuna ulaştı. Bu yıl ABD’deki yatırımcıların %55’i Bitcoin’e bakıyor.

Yaklaşık %20’lik artış, kısa sürede ana akım farkındalığın önemli bir artışını temsil ediyor. Aynı zamanda, Bitcoin’in Mart ayından bu yana etkileyici %200’den fazla toparlanmasının ardından kurumların artan Bitcoin talebiyle de aynı zamana denk geliyor.

BTC’yi güçlendiren şey: Daha yüksek ana akım farkındalık

Bitcoin’in arkasındaki güçlü temel faktörler ve hızla artan talep, dördüncü çeyrekteki seçim riskini telafi edebilir.

Örneğin, 2020’de Bitcoin talebindeki net artışı gösteren özellikle olumlu bir istatistik, BTC ile ilgilenen kişilerin gerçek alıcı haline gelme oranıdır.

Grayscale’e göre, Bitcoin’e yatırım yapma niyetini ifade eden kişilerden %83’ü BTC satın aldı. Araştırmacılar şunları yazdı:

“Bitcoin’e yatırım yaptığını bildirenlerin %83’ü geçen yıl içinde yatırım yaptı. Bu da dijital para birimlerinin modern yatırım portföylerinin giderek daha çekici bir bileşeni olduğunu gösteriyor.”

İlgili bireylerden yatırımcılara daha yüksek dönüşüm oranı önemlidir. Çünkü Bitcoin’in potansiyel piyasasının hızla genişlediğini gösteriyor.

Dahası, ABD’deki yaklaşık 32 milyon yatırımcının bulunduğu potansiyel piyasa, Avrupa ve Asya gibi diğer büyük piyasaları içermiyor.

Bu arada Bitcoin’e aşina olan yatırımcıların sayısı da gözle görülür şekilde artıyor. Anket, yatırımcıların %62’sinin 2019’daki %53’e kıyasla BTC’den haberdar olduğunu ortaya koydu.

BTC’nin yatırımcılar için en büyük cazibesi nedir?

Bitcoin’in cazibesinin arkasındaki birincil neden, üstel büyüme potansiyeli olmaya devam ediyor. Ancak kurumsal yatırımcıların gözünde bir hedge varlıktır.

Bitcoin’in enflasyona karşı bir hedge varlık olması ve üstel büyüme potansiyeli sergilemesi, onu hem kurumlar hem de akredite yatırımcılar için cazip bir portföy varlığı haline getiriyor.

Sonuç olarak, sermayelerinin veya portföylerinin bir kısmı ile Bitcoin satın alan ve mevcut pozisyonların üzerine inşa eden yatırımcıların sayısı da arttı.

Bitcoin’e olan ilgideki net artış, kurumsal yatırımcılardan gelen girişlerdeki sürekli artışı takip ediyor. Grayscale, Bitcoin fiyatı yeni yıllık yüksek seviyelere çıkarken 23 Ekim’de bir günde net varlığına 300 milyon dolar ekledi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin