featured

Terra LUNA fiyat tahmini: LUNA hacmi yükseliyor – 1 dolar koşusu başladı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto paralardan biri olan Terra LUNA’nın milyar dolarlık piyasa değerini yeniden kazanma girişimleri geçen ağustos ayında yaşanan korsanlık olayının ardından hüsrana uğradı. Bu durum LUNA’nın şimdiye kadarki en düşük fiyata inmesine neden oldu. Tüm bunların ortasında yatırımcı için Luna fiyat tahminini derinlemesine teknik analiz edip gelecekteki performansını inceleyeceğiz.

Terra LUNA 2.0’a kısa bir bakış

UST sabit coinini desteklemek için piyasaya sürülen LUNA, 2018 yılında Daniel Shin ve Do Kwon tarafından kurulan orijinal Terra’nın bir önceki yılın mayıs ayında çöküşünün ardından 2022 yılının ortalarında bir reform olarak ortaya çıktı. Terra LUNA 2.0 ise bir canlanma stratejisinin parçası olarak kavramsallaştırılan Terra LUNA blok zincirinin en son güncellemesini temsil ediyor. Terra 2.0’ın birincil amacı, Terra ekosistemi içinde yenilenmiş bir sürüm başlatarak stablecoin’e olan güveni yeniden inşa etmekti.

Terra 2.0 politikaları kapsamında, yatırımcılara ek LUNA tokenleri verilmesi için belirli koşullar sunuldu. Bu şart özellikle stabilcoinin önemli ölçüde değer kaybetmesinden önce 10.000’den fazla LUNA tokenine sahip olanlar için geçerliydi. Bu, LUNA varlıklarının yaklaşık yüzde 300’ü gibi önemli bir kısmı kullanıma sunacak kalan yüzde 70’i ise iki yıllık bir süre içinde dağıtılacaktır. Bu önlemin amacı Terra 2.0’ın alındıktan sonra hemen satılmasını önlemekti.

LUNA fiyat geçmişi

Bazı kripto para borsaları tarafından LUNA2 olarak da bilinen yeni LUNA tokenleri, 28 Mayıs 2022 tarihinde uygun cüzdan adreslerine dağıtıldı. 18,98 dolarla fiyatla açılan yeni LUNA, beklendiğinin aksine yükseliş değil sert bir düşüş yaşadı. Ancak bir süre sonra 11,97 dolara yükselmesinin ardından hızlı bir düşüşe geçerek 1,96 dolara kadar indi.

Kripto para piyasasında ayı sinyali veren platformlarda para çekme işlemlerinin askıya alınmasının ardından durum daha da kötüleşti ve 18 Haziran’da LUNA 1,66 dolara kadar düştü. Sonraki birkaç ay bir toparlanma yaşasa da kripto varlık devamlı aşağı yönlü satış baskısı ile karşı karşıya kaldı ve 2022 yılının ağustos ayında 1,53 dolara kadar indi.

Bununla birlikte eylül ayında toparlanan LUNA, kasım ayında tekrar düşüşe geçti ve 2,26 dolarlık düşük seviyesinden biraz daha yükselerek 2,70 dolarda işlem gördü. Ancak FTX borsasının çöküşü ile 1,44 dolara düştü. Bu çöküşün ardından yasal işlemler sürerken piyasalar bir miktar olumlu tepki verdi ve LUNC mütevazı bir toparlanma göstererek yılı 1,26 dolar civarında kapattı.

2023 yılının başlarında yaşanan boğa koşusu ise altcoini ocak ayında 2,52 dolar kadar yükseltti. Ancak bunu kademeli bir düşüş izledi. Silvergate Bank’ın çöküşü ve Kwon’un tutuklanması ile düşüş daha da şiddetlendi ve LUNC 1,25 dolar civarında işlem gördü. Kısa bir süre için yarım puanlık bir yükseliş yaşadı ve ardından 1,42 dolara geriledi.

Kasım ayında 0,4 dolar gibi düşük bir seviyeye ulaştıktan sonra, piyasadaki toparlanma LUNA’nın fiyatını acil direnç seviyelerinin üzerine çıkardığı için Terra LUNA’nın fiyatı son zamanlarda toparlandı.

Terra LUNA fiyatı teknik analiz

Kripto para piyasasında son zamanlarda yaşanan iyimser tablo LUNA fiyatını da olumlu etkiledi. “Uptober” trendi ile birlikte istikrarlı bir şekilde yukarı yönlü hareket eden LUNA fiyatı, 0,55 dolar seviyesini yakaladıktan sonra katlanarak yükselmeyi sürdürdü.

Fiyat son zamanlarda yoğun bir alım baskısıyla karşı karşıya kaldı ve Bitcoin’in 37 bin dolar sınırına dayanmasının ardından LUNA birden fazla direnç seviyesini kolayca aştı. Bununla birlikte LUNA fiyatının kapsamlı bir teknik analizi, karışık göstergeler ortaya koyuyor.

terra LUNA

Coinmarketcap verilerine göre LUNA fiyatı şu anda 0,75 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte yüzde 5,7’lik bir düşüş yaşadı. Ayı trendi sürdüğü için mevcut yükseliş momentumunun yakında azalacağı düşünülüyor. Buna karşın boğalar, LUNA fiyatının 0,65 dolar destek seviyesinin altına düşmesini engellemeye çalışıyor.

Günlük fiyat grafiğinde Terra LUNA fiyatı EMA200’ün altında işlem görmeye devam ettikçe satıcılar daha fazla kısa pozisyon açıyor. Güç Dengesi göstergesi, satıcılar fiyat tablosundaki hakimiyetlerini artırırken şu anda 0,35’te pozitif bir bölgede işlem görüyor. RSI-14 göstergeleri ise satıcıların talebi 0,55 dolar civarında tutamadığı için kısa süre önce bir artış yaşadı. Trend çizgisi şu anda 55 seviyesinde işlem gördüğü için orta çizginin üzerinde seyrediyor ve bu da ufukta daha fazla yukarı yönlü düzeltme olduğuna işaret ediyor.

Terra LUNA fiyatı; yakında 1 dolar civarındaki kısa vadeli yükseliş hedeflerine ulaşmak için yüzde 23,6 Fibonacci seviyesinin üzerine çıkmaya çalışacak ve ayılar 0,038 Fibonacci bölgesinin altına inemezse varlık yukarı yönlü bir eğilim yaşayacak.

Aksi bir durumda LUNA 0,65 dolarlık kritik destek bölgesinin üzerinde tutunamazsa ani bir çöküş meydana gelebilir. Bu durum fiyatın Bollinger Band’ın 0,51 dolarlık alt sınırına yakın işlem görmesine neden olur. Fiyat yukarıda bir ticarete devam edemezse 0,44 dolara kadar daha önemli bir düşüş trendi başlayabilir.

Analistlerin fiyat tahmini: LUNA 1 doları geçebilir mi?

Digital Coin Price verilerine göre LUNA’nın fiyatı 2024 yılında 1,61 doları aşacak. Gelecek yılın sonuna kadar ise 1,92 dolarlık bir zirveye ulaşması bekleniyor. Uzun vadeli tahminlerde ise altcoinin fiyatı 2032 yılında 14,32 doları aşabilir.

Coincodex’in mevcut Terra fiyat tahmini ise 7.25 dolarlık potansiyel bir düşüşe işaret ediyor. Terra geçtiğimiz ay yüzde 21,14 volatilite oranıyla yüzde 60 pozitif bölgede kaldı. Tahminler Terra’yı satın almak için uygun bir an olduğunu gösteriyor. Tarihsel trendler ve BTC yarılanma döngüleri incelendiğinde Terra’nın 2024 yılı için öngörülen en düşük fiyatı 0,651278 dolar civarındadır.

Sonuç: Terra Luna’ya yatırım yapmalı mısınız?

Geçtiğimiz yıllarda ekosistemi çökmeden önce Terra LUNA, DeFi sektöründe tercih edilen önemli bir araçtı. 2021’in sonunda ise Terra, BNB Smart Chain’i geride bırakarak uygulamaları genelinde 20 milyar doların üzerinde en büyük ikinci DeFi protokolü oldu.

Ekosisteminin çöküşü Terra LUNA fiyatında önemli bir düşüşüne yol açtı. Bu olay, yatırımcıların akıllı sözleşmelere ve algoritma tabanlı kripto paralara olan güvenini sarsmıştır. Terra LUNA 2.0’a yatırım yapma kararı ise yatırımcı tarafından verilmelidir. Herhangi bir dijital varlığa yatırım yapmadan önce yatırımcıların kapsamlı bir kişisel araştırma yaparak portföylerini buna göre oluşturmaları tavsiye edilir.

Alternatif bir yatırım tercihi: Meme Kombat

Terra Luna fiyatındaki gelişmelere karşın Meme Kombat‘a olan ilgi artıyor. Alternatif bir yatırım tercihi hâline gelen ve blok zincir teknolojisini kullanan Meme Kombat (MK), ön satış ile yatırımcıya sunuluyor ve APY kazanma şansı sunuyor.

Kullanıcılara bahis oynama konusunda tam kontrol sağlayan proje, yüzde 112’lik bir stake olanağına sahiptir. Böylece MK tokeni kazananların büyük ödüllerle kâr etmesine ortam yaratıyor. Ön satışlar ile 1.7 milyon doları geçen Meme Kombat, ETH veya USDT ile Ethereum ağı üzerinden satın alınabiliyor. Ayrıca BNB veya USDT ile Binance Smart Chain üzerinden alınan varlık şu anda 0.189 dolardan işlem görüyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

blockchainreporter

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin