featured

Cardano (ADA) fiyat tahmini: Kullanıcıların ilgisi boğa koşusunu daha erkene çekebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cardano (ADA), son gelişmeler sayesinde dikkatleri yeniden üzerine çekmeyi başardı. Fiyat şu anda, yeni ve mevcut ağ kullanıcılarının artan işlemleri nedeniyle 0,35 dolarda bulunan destek noktasını koruyor.

ADA’nın yeni kullanıcı benimseme oranı %30’un üzerinde kalmayı başardı. Bu, son üç ayda yalnızca sekiz kez elde edilen bir başarı olduğu için oldukça büyük bir öneme sahip. Devam eden işlem faaliyeti artmaya devam ederse, gözde altcoin’in fiyatı 0,40 dolar seviyesine beklenenden daha erken bir zamanda ulaşabilir.

Cardano’nun fiyatı 0,35 dolarda bulunan destek noktasının üzerinde konsolidasyona devam ediyor. Sıradaki hareketin ne olacağını tahmin edebilmek için derinlemesine bit zincir içi analize ihtiyacımız var.

ADA fiyatı, geçen haftaki altcoin piyasasındaki yükselişin ortasında 0,40 dolar seviyesinin üzerine çıkamamıştı. Son zincir içi veri okumaları, Cardano ağı katılımcılarının hâlâ mücadeleye devam ettiğini gösteriyor.

Cardano yeni kullanıcı çekmeye devam ediyor

Cardano fiyatı geçen hafta 0,40 dolarda bulunan direnç noktasını aşamadıktan sonra konsolidasyon aşamasına geçmişti. Ancak ADA fiyatında devam eden düzeltme aşaması, yeni kullanıcıların Cardano ekosistemine katılmasını engellemedi. Aşağıdaki IntoTheBlock grafiği, yeni kullanıcı benimseme oranının geçtiğimiz hafta nispeten yüksek kaldığını gösteriyor.

ADA’nın yeni kullanıcı benimseme oranı, 9 Kasım’da %32,3 ile aylık zirveye ulaştı. Aşağıda da gösterildiği gibi, sonraki beş günün her birinde de %30’un üzerinde kalmayı başardı. Bu, son üç ayda yalnızca sekiz kez elde edilen bir başarı olduğu için oldukça önemlidir.

Cardano (ADA)

Yeni benimseme oranı ölçüsü, bir blockchain ağındaki belirli bir günde ilk işlemlerini gerçekleştiren adreslerin yüzdesini değerlendirir. Bu veri, devam eden fiyat düzeltmesi sırasında yeni kullanıcıların Cardano ağına katılma hızına dair bilgi sağlıyor.

Bu yeni gelenlerin işlemlerinin, ADA fiyatının geçtiğimiz hafta hayati önem taşıyan 0,35 dolardaki destek noktasını korumasına yardımcı olmada çok önemli olduğunu gösteriyor.

Düzeltme aşamasında ağ kullanımı artıyor

İlginç bir şekilde, artan işlem faaliyeti yalnızca yeni girenler ile sınırlı kalmadı. Zincir içi veri okumaları, mevcut katılımcıların da alışılmadık derecede yüksek sayıda işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor. Aşağıda gösterildiği gibi Cardano aktif adres oranı, 5 Kasım’dan bu yana son 10 günün her birinde %0,8’in üzerinde bir artış gösterdi.

Cardano (ADA)

Aktif adresler metriği, belirli bir günde en az bir işlem gerçekleştiren toplam mevcut kullanıcıların yüzdelik payını verir. Stratejik yatırımcılar, fiyatın düşüş trendi yaşarken kullanıcı aktivite oranının yüksek kalmasını, yükseliş sinyali olarak değerlendiriyor.

Özetle, yeni katılanlar ve mevcut piyasa katılımcıları arasında artan işlem faaliyetleri, önümüzdeki günlerde Cardano ağ talebini artırabilir. Ve eğer bu devam ederse, boğalar sahneye yeniden çıkabilir. Bu da ADA fiyatında beklenenden daha erken bir toparlanma aşaması gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Cardano (ADA) fiyat tahmini: 0,35 dolardan erken geri dönüş mü?

Yukarıda analiz edilen zincir içi ölçümlerden çıkarımlar yapan Cardano fiyatı, eğer boğalar devam eden konsolidasyon aşamasına dayanabilirse 0,40 dolara yükselecek gibi görünüyor.

Mevcut ADA sahiplerini giriş fiyatlarına göre gruplandıran Küresel Para Giriş/Çıkış (GIOM) verileri de bu olumlu öngörüyü doğruluyor.

Bu, boğaların 0,35 dolarlık alanın etrafına müthiş bir destek satın alma duvarı kurduğunu gösteriyor. Aşağıda gösterildiği gibi, 203,400 yatırımcı 1,79 milyar adet ADA token’ını ortalama 12,24 dolarlık bir fiyatla satın almıştı. Eğer bu yatırımcılar sıkı bir şekilde HODL yaparlarsa, tahmin edildiği gibi erken dönemde bir fiyat toparlanmasını tetikleyebilirler.

Ancak ayılar satın alma duvarını aşmayı başarırsa gözde altcoin’in fiyatı yeniden 0,30 dolara düşebilir. Bu yüzden, yatırımcıların herhangi bir büyük işlem yapmadan önce dikkatli davranması gerekmektedir. Kripto piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve sadece riske atabilecekleri kadar bir para ile yatırım yapmaları gerektiğini akılda tutmaları tavsiye edilir.

Cardano (ADA)

Öte yandan, olumlu senaryo hâlâ geçerliliğini korumaktadır. Çünkü ADA fiyatı 0,40 dolara yükselebilirse, boğalar piyasanın kontrolünü yeniden ele alacaklardır. Şu an için boğaların daha avantajlı bir konuma sahip olduğu söylenebilir. Teknik göstergeler de bunu desteklemektedir. Ancak bu durumda da ortalama 0,38 dolar fiyattan 2,2 milyar adet ADA token’ı satın alan 53,630 yatırımcı bir direnç duvarı oluşturabilir. Bu direncin başarılı bir şekilde kırılması durumunda gözde altcoin’in fiyatı hızlı bir şekilde 0,40 dolara yükselecektir.

Bulut madenciliğine yeni bir bakış açısı: Bitcoin Minetrix

Kripto paranın heyecanlı dünyasında Bitcoin Minetrix, bulut madenciliğini bambaşka bir boyuta taşıyarak yatırımcıların hayatını kolaylaştırıyor. BTCMTX token’ları aracılığıyla sunduğu güvenli ve yenilikçi yaklaşımı ile kullanıcılara eşsiz bir kripto para ön satış deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Bu token’lar, siber güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. Üstelik, BTCMTX token’ları her an borsalarda alınıp satılabilir, böylece yatırımcılara esneklik ve kontrol imkanı tanır. Şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesi, bulut madenciliği dünyasına getirdiği özgün bakış açısıyla öne çıkıyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bu proje, yatırımcıları geleneksel madencilik süreçlerinden kurtarıyor. Çünkü işlem Ethereum tabanlı bir akıllı sözleşme üzerinden gerçekleştiriliyor ve bulut madenciliği kredileri kazanılıyor. Elde edilen krediler, Bitcoin Minetrix platformunda yakılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan bu yenilikçi proje, yüksek güvenliğe sahip olduğunu kanıtlamaktadır. Bitcoin Minetrix, her kripto yatırımcısının rahatlıkla anlayabileceği bir tasarıma sahiptir. Yani, eğer kripto dünyasına yeniyseniz bile bu projenin bir parçası olmak oldukça kolay. Şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesinin hemen bir parçası olun.

BeinCrypto


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin