Terra ekosisteminde büyük bir hack saldırısı önceden fark edildi
Terra ekosisteminde büyük bir hack saldırısı önceden fark edildi

Terra ekosisteminde büyük bir hack saldırısı önceden fark edildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra ekosisteminin muazzam büyümesi, onu ana akım haline getirdi, bu durum bilgisayar korsanlarının iştahını kabartmışa benziyor. Öyle ki hacker’lar ağdaki protokolleri hedeflerine aldılar. Mirror Protocol’e yönelik planlı bir yönetim saldırısında, saldırganlar 38,7 milyon dolar değerinde tokenleri çalmaya çalıştı.

Mirror Protocol, planlı yönetişim saldırısının hedefi oldu

Mirror Protocol’ün yerel tokeni MIR, sentetik varlık protokolünü yöneten bir Ethereum token ağı olarak çalışır. Protokol, gerçek dünya varlıklarını taklit eden değiştirilebilir varlıkların oluşturulmasını sağlar ve haftada yedi gün, günde 24 saat hisse senedi ticaretini sağlamayı amaçlar.

Mirror Protocol, gerçek dünyadaki finansal varlıkların “sentetik” versiyonunu sunarak bu varlıklarda kararlı işlemler yapmayı amaçlar.

Çinli gazeteci Colin Wu, sentetik varlık protokolünün yakın zamanda bir yönetim saldırısına maruz kaldığını söyledi. Bilgisayar korsanları ağı dolandırmaya ve her biri 2,58 dolardan 38,7 milyon dolarlık MIR tokenini (15 milyon MIR’ye eşdeğer) çalmaya çalıştı.

Saldırganlar, saldırıyı Solana ağıyla işbirliği talebi olarak gizleyerek Teklif 185’i sundular.

Wu ayrıca, saldırganların bir düzine yanlış yönetim önerisini başlatarak saldırıyı gerçekleştirmek için Noel arifesini kasten seçtiklerini iddia etti.

Mirror protokolünün topluluk fon havuzu, Solana ile derinlemesine işbirliği talep eden saldırının hedefiydi. Saldırganın 15 milyon MIR token havuzunu dolandırma girişimi dikkatle planlandı.

Sentetik varlık protokolünün fiyatı, saldırı haberlerine rağmen %1.7 artış kaydetti. Analistler, Mirror fiyatına yönelik yükseliş görünümüne sahip ve sentetik varlık tokenini biriktirmeye devam ediyor.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin