Dijital Türk Lirası’nda önemli gelişme: İlk test gerçekleşti…

Son Dakika! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faiz oranını açıkladı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Türk vatandaşlarının merak ettiği Ekim ayı faiz kararı 14.00’da belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aldığı kararla beraber faiz politikasında büyük bir değişikliğe gidildi. Bir önceki yüzde 12 olan oran yüzde 10.5 puana düşürüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararı için genellikle ayın üçüncü haftasını seçiyor. Bu sefer yine Ekim ayının üçüncü haftasında verileri açıklayan TCMB, daha öncesinde iki kere faiz indirimine gitmişti. 100 baz puanlık indirimle beraber geçen ay yüzde 12’ye kadar düşürüldü.

18 Ağustos ve 22 Eylül tarihlerinde açıklanan faiz kararlarında 100 baz puanlık indirim, piyasaları şaşırtmıştı. Ekonomistler sabit kalacağını düşünürken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, indirim yolunu tercih etmişti. Politika faiz oranının iki ay üst üste değiştirilmesiyle beklentileri de farklılaştırdı. Piyasa beklentisi bu ay içinde de yine faizin yüzde 11’e düşeceği konuşuldu.

Sonuç olarak bu beklentilerin aksine bu sefer TCMB toplantısından faiz indirimi geldi. Piyasanın beklentisinden daha fazla bir faiz indirimi yapıldı. Bir strateji olarak görülen faiz indirimi, dolar/TL kurunu da etki altında bırakıyor. Şu an dolar/TL paritesi 18,60 seviyesinden işlem görüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin