Jerome Powell’dan ikinci bir açıklama daha geldi!

Son Dakika: Fed Başkanı Jerome Powell kripto etkinliğinde konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 27 Eylül Salı günü Fed Başkanı Jerome Powell, Bank of France’ın düzenlemiş olduğu bir etkinliğe katıldı. Etkinliğini ana teması ise “Dijital Para Birimi”.

Şu saatlerde gerçekleşen etkinlikte Jerome Powell ise bazı açıklamalarda bulundu. Kripto dünyasının merakla beklediği açıklamalarda işte öne çıkan başlıklar şu şekilde;

  • DeFi sistemindeki sorunlar
  • Kripto faaliyetleri için yasal çerçeve

Jerome Powell’dan dikkat çeken DeFi mesajı

Bank of France tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Fed Başkanı Jerome Powell, kripto endüstrisi hakkında açıklamalarda bulundu. DeFi alanında şeffaflık isteyen Powell, yapılsan sorunlara dikkat çekti. Merkeziyetsiz finans sistemi içinde önemli sorunların olduğunu etkinlikte belirtti.

Jerome Powell ayrıca, kripto faaliyetlerinin yasal çerçeve için nasıl uyarlanacağı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Kripto ekosisteminin yasal olarak bir düzende uyarlanması gerektiğini söyledi. Diğer dikkat çeken açıklamalar şu şekilde:

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde;

“Kripto varlıklar spekülatif olduğunu gösteriyor. Özellikle Terra olayı herkese düzenleme gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.”

Fed Başkanı Jerome Powell;

“Günümüzde her inovasyonu destekliyoruz. Buna kripto ürünlerini de dahil edebiliriz. Diğer varlıklarda olduğu gibi risk içermesi kripto için düzenlemeyi gerektirdiğini düşünüyoruz.

Dijital varlıkların düzenlenmesi için daha çok yolumuz ve işimiz var. Stabil coin ihraççılarına ayrı bir parantez açmak gerekirse, geniş bir kitleye ulaşma isteği olduğunu görüyoruz. Ancak daha fazla kullanılması isteniyorsa gerekli düzenlemeler olmalıdır. Şu an Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin politikasını yakından takip ediyoruz ve gözden geçiriyoruz.”

Amerika’da faiz gerçeği devam ediyor

Geçtiğimiz hafta Amerika Merkez Bankası, bu yıl içinde bir faiz artışına daha imza atmıştı. Jerome Powell önderliğinde toplanan Fed, enflasyonu baz alarak faizi 75 baz puan artırmıştı.

Şahin görünümü elden bırakmayan Fed, enflasyonun ciddi derecede düşmesiyle faizden vazgeçebileceklerini söyledi. Bu şahin bakış ve faiz artırımı aynı zamanda ABD dolarının artışla neden oldu. Dünya paralarına karşı baskın olan dolar, piyasaları sarstı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin