Kripto piyasası yeniden kan gölüne döndü: Endeks, aşırı risk sinyali gösteriyor

1 milyar dolarlık değerlemeye sahip olan kripto varlıklar, 2022 yılın bakın ne kadar düştü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para sektörü, yılın başından bu yana piyasa değerinden yaklaşık 1,27 trilyon dolar oynaklıkla mücadele etti. 2021 yılına göre ise 2 trilyon dolardan daha fazla değer kaybı yaşadı. Bu kayıplar kripto varlıkların daha da düşüşüne neden oldu. 

En çok etkilenen ise 1 milyar doları aşan para birimlerinde yaşandı. Piyasa değerine göre 1 milyar doları aşan kripto paraların sayısında dramatik bir düşüş kaydedildi.

26 Eylül’de CoinMarketCap’ten alınan verilere göre, 1 Ocak 2022’de 118’e kıyasla 1 milyar doların üzerinde piyasa değeri olan 53 kripto varlık vardı. Bunun içinde Bitcoin’de olduğunu söyleyelim.

Kripto varlıklarda büyük çöküş

CoinMarketCap bilgilerini bir web arşiv aracıyla birleştirerek keşfettiği gibi, 1 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip kripto tokenlerinin sayısı, yılın başından bu yana %55,08 oranında düştü.

Eylül ortasında, küresel kripto para piyasası yalnızca bir haftada 165 dolar kayıp artışı gözlemlendi. Bu rakam iki ayın en düşük seviyesi anlamına geliyor.

Kripto piyasa değeri düşüyor, kripto varlıklara ilgi artıyor

Birleşik Krallık’taki bireysel yatırımcılar hakkında rapor yayınlandı. Bu rapora göre, nüfusun %34’ünün farklı kripto para birimlerine sahip olduğu ortaya çıktı. Aynı durum farklı ülkeler içinde geçerli. Birçok ülkede kripto varlıklara olan talep çoğaldı. Her ne kadar değer kaybı ve piyasa istikrarsızlığı yaşansa da yatırımcılar yeni girişleri devam ettiriyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin