Bitcoin’in ve kripto paraların kalbinin attığı Japonya’nın bankacılık devinden önemli hamle
Bitcoin’in ve kripto paraların kalbinin attığı Japonya’nın bankacılık devinden önemli hamle

Sevindirici haber: Japonya, kripto vergilerini sadeleştirmek için çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya, kripto vergilerini sadeleştirmek için çalışıyor. Japonya’nın Başbakanı ile birkaç gün boyunca görüşmelerde bulunan mali mevzuat alanında uzmanlardan oluşan bir grup, Japonya’da kripto için vergilendirmenin kolaylaştırılması ve basitleştirilmesi için yollar arıyor.

Japonya, kripto vergilerini sadeleştirmek için mali uzmanlarla görüşüyor

Uzmanlar ve Hükumet Vergilendirme Soruşturma Komitesi, bir panelde kripto, yatırımların tokenizasyonu, kripto para ticareti, kripto kârları, kripto-fiat ticareti gibi konuları tartışmak için bir araya geldi. Bunların hepsi, kripto para ile başa çıkmak için uygun vergi çerçevesini oluşturmayı daha da zorlaştıran biraz farklı süreçler.

Mali mevzuat alanında uzmanların temel amacı, kripto para sektörünün getirdiği faydaların azaltmadan kripto para ticaretinden elde edilen kârları vergiye tabi tutabilmek. Bu kapsamda, vergi düzenlemeleri yaparak sektörü regüle etmek. Japonya’da çeşitli gelirler %15 ile %55 arasında vergi oranları ile vergilendirilmekte. Ayrıca uzman heyet, kripto para birimi ile ilgili vergi oranlarının sadeleştirilmesinin, vergi tahsisini önemli ölçüde azaltabileceğinin ve dolayısıyla dijital yatırım sürecini hızlandırabilecek ve uygunluğu artırabileceğine işaret ediyor.

Ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin