SEC Başkanı ICO’lar konusunda önemli açıklamalar yaptı
SEC Başkanı ICO’lar konusunda önemli açıklamalar yaptı

SEC Başkanı ICO’lar konusunda önemli açıklamalar yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC Başkanı ICO’lar konusunda önemli açıklamalar yaptı. SEC’in en üst düzey yetkilisi, hislerini ICO’lara doğru yumuşatmış gibi görünüyor. Perşembe günü bir Princeton Üniversitesi etkinliğinde, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun başkanı  Jay Clayton, bütün ICO’ların hileli olduğu fikrini reddetti ve kurum olarak da bu fikri benimsedikleri vurguladı.

SEC Başkanı her ICO’nun bir sahterkarlık üzerine kurulduğu fikrini kabul etmiyor

Jay Clayton’ın açıklamaları, “Cryptocurrency ve Initial Coin Offerings” başlıklı bölümde geldi. SEC’in geçmiş açıklamaları dikkate alındığında  Jay Clayton, her ICO’nun bir sahterkarlık üzerine kurulduğu fikrini kabul etmediğini vurguladı.

Blockchain, finansal sistemler için bir devrim yaratabilir

Jay Clayton’un konuşması kripto paralar ve ICO konuları üzerineydi. Jay Clayton, etkinliğe katılan ve çoğunluğu öğrenci olan dinleyicilere, Blockchain’in finansal sistemler için bir devrim yaratabilecek yeterlilikte bir teknoloji olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı.

SEC Başkanı ajans tarafından yapılan düzenlemelerin, kripto para endüstrisinin olgunlaşmasını sağladığına inanıyor

SEC Başkanı, son aylarda ajans tarafından yapılan düzenlemelerin, kripto para endüstrisinin genel olarak olgunlaşmasına yardımcı olabileceğini iddia ediyor. Jay Clayton konuşmasına şöyle devam ediyor:

SEC tarafından Washington’da benimsenen yaklaşım, diğer alanlarda dağıtık defter teknolojisini (DLT) olumsuz yönde etkiliyor mu? Benim bu soruya cevabım, bizim yaptıklarımızın aslında sektör için faydalı olduğu yönünde. Çünkü bazı olaylarda, Blockchain teknolojisinin sahtekarlıklara aracılıkta kullanıldığını görüyoruz ve her olayın ardından sistem ağır bir darbe alıyor.

“Sektörün gelişmesi için  bu tür sahtekarlıklara izin veremeyiz.”

Jay Clayton, bu tür sahtekarlık olaylarının önlenmesinin elzem olduğunu vurguluyor. Ayrıca Jay Clayton, düzenleyici kurumlar bunu yapmazlarsa, çok daha ağır yaptırımların uygulanacağını belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Sektörün gelişmesi için  bu tür sahtekarlıklara izin veremeyiz. Eğer bunu kontrol edemezsek, sektöre yönelik yasal düzenlemeler çok daha katı olacak. Bu durumda da teknolojinin gelişmelerini kısıtlamış oluruz ki biz bunu istemiyoruz.

Jay Clayton, endüstrinin gelişen terminolojisinde hatalar olduğunu belirtiyor

Jay Clayton, ayrıca endüstrinin gelişen terminolojisini hakkında da fikirlerini açıkladı. Jay Clayton, token satışlarıyla ilgili sorunlardan birinin de, bu tokenlerin aslında birer senet olmalarına rağmen genelde bir ürün satışı olarak nitelendirilmesi olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda bir girişimin, bir başkalarının çabasına bağlı olarak bir şey üretiyorsa, bunun adının senet olduğunu da vurguluyor.

Böylelikle, neredeyse tüm hisselerin satışlarının, aslında menkul kıymetler olmasına rağmen, bu ürünlerin hala ürün satışı olarak nitelendirildiğini de sözlerine ekledi. Ancak tüm bu terminolojinin gelecekte değişebileceğini de belirten Jay Clayton sözlerine şöyle devam etti:

Tabi ki terminolojiler değişebilir. Günümüz dünyasında bu muhtemel. Eğer bugün bir şeye senet diyorsak, yarın tersini diyebiliriz. Aynı şekilde bu durumun tersi de geçerli. Bugün senet olmayan bir şeye, yarın senet de denebilir. Bu durum, endüstri geliştikçe kendiliğinden olur.

Bir tokenin güvenlik unsuru olarak sınıflandırılması, endüstrinin gelişmesiyle birlikte değişir

Clayton, bir yardımcı token ve bir güvenlik unsuru olan token arasındaki farkı da açıkladı. Ayrıca ülkelerin kripto para birimleriyle deney yaparken, girişimlerin temel teknolojiyle farklı türde uygulamalar geliştirdiğini de belirtti. Bir tokenin güvenlik unsuru olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceği konusunun, endüstrinin gelişmesiyle birlikte değişebileceğini de sözlerine ekledi.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin