Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin opsiyonları hacmi rekor kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

İngiltere kripto para türevlerine yönelik düzenleme yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere kripto para türevlerine yönelik düzenleme yapıyor. İngiltere’nin Finansal İdare Kurumu (FCA), 6 Nisan Cuma günü web sitesinde yayınladığı bildiriye göre, işletmelerin artık kripto para birimi türevleri ile ilgili olarak yetkilendirme talebinde bulunmalarını gerekiyor.

İngiltere kripto para türevlerinin, düzenleme alanına girdiğini belirtiyor

Açıklamada, kripto para birimi türevleri üzerinden işlem yapılması veya danışmanlık hizmeti verilmesinin, AB’nin 2018 yılı Ocak ayı finansal reformlarının bir parçası olarak tanıtılan “Finansal Araçlar Direktifleri II’de (MiFID 2)” yer alan faaliyet kapsamına girdiği belirtiliyor.

Kripto para birimi türevleri “finansal araçlar” kapsamına giriyor

FCA, kripto para birimlerinin düzenleme gerektiren para birimleri veya varlıklar olarak kabul etmemesine rağmen, kripto para birimi türevlerinin ya da ICO tokenlerinin “finansal araçlar” olma yeteneğine sahip olduğunu belirtiyor. FCA, bu nedenle kripto para birimi türevlerinin kendi düzenleyici çevresine dahil olduğunu söylüyor.

FCA, “futures, CFD’ler  ve opsiyonlar” olmak üzere 3 farklı kripto para türevini düzenleyecek

FCA, “futures, CFD’ler  ve opsiyonlar” olmak üzere 3 farklı kripto para birimi türevini düzenleyecek. Kripto varlıklara dayalı CFD’ler, dayanak varlığın fiyatını takip eder ve yatırımcıların yüksek kaldıraç oranları ile borç almasına izin verir. Önemli olarak CFD’lerde kripto para biriminin kendisine sahip olmak gerekmez.

CFD’lerde tüm kazançlar ve zararlar nakit olarak ödeneceğinden, daha kolay bir ödeme yöntemi olarak kabul edilir

CFD’ler yatırımcı ve yatırım bankaları veya aracı kurumlar arasında yapılan bir sözleşmedir. Sözleşmenin başlangıç ve bitiş tarihleri bellidir. Sözleşme sonunda taraflar bir finansal enstrümanın açılış ve kapanış fiyatları arasındaki farkı pozisyonun yönüne bağlı olarak hesaplarına yansıtırlar. Ancak bu alışverişte finansal varlığı gerçek manada satın almaz, finansal varlığın fiyatı üzerinden spekülasyon gerçekleştirirler. Türev ürünler olarak nitelenen fark sözleşmelerinde borsa endeksleri, değerli madenler, tarım ürünleri, enerji ürünleri ve döviz çiftleri gibi finansal araçlar işlem görmekte.

CFD anlaşmalarındaki uzlaşma farkları, fiziksel malların veya menkul kıymetlerin teslimatı yerine nakit ödemelerde yapılır. Tüm kazançlar ve zararlar nakit olarak ödeneceğinden, daha kolay bir ödeme yöntemi olarak kabul edilir. Aynı zamanda yatırımcılara, gerçekte bir yatırımın sahip olduğu aynı risk ve faydaları verir.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu, CDF’lerin şartlarını güçlendirdi

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu (ESMA), 27 Mart tarihli bir duyuruda, kripto para birimlerindeki Fark Sözleşmeleri (Contract for Difference (CFD))’nin şartlarını güçlendirdi ve kripto para birimlerinin yüksek fiyat volatilitesini temel endişesi olarak gösterdi.

Bitcoin Futures’leri düzenlenmiş finans dünyasına giriş yapan popüler bir türev

Avrupa’nın ötesinde, Bitcoin Futures’leri düzenlenmiş finans dünyasına giriş yapan popüler bir türev. Morgan Stanley ve Goldman Sachs gibi bankalar, bazı müşteriler için vadeli işlem sözleşmelerini, CME Group (Aralık 2017) ve CBOE (Ocak 2018) türev borsalarında piyasaya sürüldükten sonra sunmaya başladı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin