Sahte haber sitesi Bitcoin startup pump’ı için Yeni Zelanda başbakanını kullanıldı
Sahte haber sitesi Bitcoin startup pump’ı için Yeni Zelanda başbakanını kullanıldı

Sahte haber sitesi, Bitcoin girişimini tanıtmak için Yeni Zelanda Başbakanı’nı kullandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir sahte haber sitesi, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in Facebook’taki makalelerini kripto startup’ının tanıtımı amacıyla kullandı.

Yerel bir medya kaynağı cuma günü, Facebook’ta birkaç sponsorlu yayın gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu rapor, başbakanın görsellerinin “Kiwis için yeni yatırım planı” gibi manşetlerde kullanıldığı ve ülkedeki farklı yaş gruplarının hedeflendiğini açıkladı.

Sahte haber sitesi ilgi çekmek için yalan haber ve yönlendirmelere başvurdu

CNN Tech’i taklit eden sahte haber sitesine yönlendirilen gönderiler, ülkenin Hazine Bakanlığı’nın Bitcoin Revolution adı verilen bir şirketi satın almak için 250 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladığını iddia ediyor.

Raporda, bahsi geçen gönderilerin Ardern’in ofisine bildirilmesinden sonra, gazetecinin Facebook’a bir şikâyette bulunduğunu ve daha sonra sponsorlu içeriği ortaya çıkardığı belirtiliyor.

Ardern’e ait görseller kripto para tanıtımları ile ilk kez ilişkilendirilmiyor. Başbakanlık makamının sözcüsü, bu tür sahte reklamların sayısının çok fazla olması sebebiyle takip edilemediğini belirtti.

Yetkililer şunları açıklıyor:

Başbakanın görüntülerini kullanan sahte haberleri manuel olarak veya dijital olarak izleyemiyoruz.

Haber, kripto dolandırıcılığının internet kullanıcılarını hedef alan sahte kampanyaları tanıtmak için sosyal medya devlerini kullandığı bir başka örnek teşkil ediyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin