Nevada Kamu Hizmetleri Ajansı enerji kredi sistemi için gözlerini Blockchain’e çevirdi
Nevada Kamu Hizmetleri Ajansı enerji kredi sistemi için gözlerini Blockchain’e çevirdi

Nevada Kamu Hizmetleri Ajansı enerji kredi sistemi için gözlerini Blockchain’e çevirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eyaletteki elektrik hizmetlerini denetlemek ve denetlemekle görevli bir hükümet dairesi olan Nevada Kamu Hizmetleri Komisyonu, enerji kredi takip sistemi için Blockchain teknolojisi uygulamak istiyor.

Komisyon, geçen ay Blockchain’e dayalı bir çözümün, Portfolio Energy Credits’i (PEC’ler) eyaletin yenilenebilir portföy standardına uymak için daha iyi bir şekilde takip etmesine ve belgelendirmesine yardımcı olup olmayacağını araştırdı.

Nevada’daki yenilenebilir enerji üreticileri, daha sonra standartlara uymak için bunları kullanan kamu hizmetlerine satılabilecek PEC’ler kazanıyorlar. Bir PEC, üretilen kilowatt saatlik bir elektriği temsil ediyor.

PUC Komiseri Ann Pongracz, salı günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Mevcut PEC izleme sistemi, NVTREC’in, modası geçiyor. Nevada’nın neredeyse tamamına hizmet eden şirket olan NV Energy artık yazılımı sürdüremiyor. Bu komisyon, personelinin sınırlı zaman kaynaklarına ek talepler koyuyor.

Ayrıca Western Electricity Coordinating Council’de kullanılan Western Renewable Energy Generation Information System isminde alternatif bir izleme sistemi de bulunuyor. Ancak, 1 MW (megawatt) eşik değerine sahip. Pongracz, PEC’lerin değerini daha küçük jeneratörler için sağlamaya çok uygun değildir diye belirtiyor.

Bu eksikliklerin bir kısmına değinmek amacıyla, ajansın komiseri Bruce Breslow ve başkan Ann Wilkinson, Blockchain teknolojisinin uygulanmasına yönelik desteklerini dile getirdiler. Ancak aynı zamanda personelden alternatif teknolojileri de araştırmalarını istediler.

Nevada Kamu Hizmetleri Blockchain teknolojisini inceliyor

Nevada Kamu Hizmetleri Komisyonu, daha iyi enerji operasyonları için Blockchain teknolojisine göz atan ilk hükümet ajansı değil. Temmuz ayında, New York Power Authority de dâhil olmak üzere dört kamu hizmetinden oluşan bir grup, akıllı sözleşmelerin potansiyelini incelemek üzere bir araya geldi. Arizona Corporation Komisyonu, enerji sektöründe Blockchain teknolojisinin potansiyelini araştırmaya da başladı.

Mart ayında BT devi Cognizant bir raporda, kullanım alanının dağıtık ve akıllı bir güç şebekesine dönüştüğünü söyledi.

Firma ayrıca, enerji kredisi yönetimi, yeşil enerjinin teşviki, varlık optimizasyonu, mikro şebekeler içindeki ödemeler, ön ödemeli akıllı sayaçlar ve dağıtılan üretim varlığına yapılan ödemeler gibi çeşitli Blockchain tabanlı kullanım durumlarını da ortaya koydu.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin