featured

5 günlük Polkadot rallisi yatırımcılarını sevindirdi! DOT için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasada yakından takip edilen Polkadot’un yerel kripto birimi olan DOT, güçlü bir düşüş eğiliminin ardından nisan ayına başladıktan sonra 5 günlük bir toparlanma rallisi kaydetti. Bununla birlikte, bu yazının yazıldığı sırada fiyat, bir Fibonacci düzeltmesiyle desteklenen daha önce test edilmiş bir direnç noktasına doğru yaklaşıyordu.

DOT ayıları, genel bir yükseliş hareketine başlamadan önce 11 Nisan tarihinde 16,73 dolar ile dibe vurmuştu. Polkadot fiyatı, pazartesi gününden bu yana yaklaşık %10 oranında bir artış kaydetti. DOT, bu yazının yazıldığı sırada ise 18,37 dolardan işlem görüyor.

Polkadot grafik

Bununla birlikte bu toparlanma hareketi, 18,73 dolar fiyat seviyesine yakın güçlü bir direnç nedeniyle kısa kesilebilir.

0,5 Fibonacci geri çekilme çizgisi doğrudan yaklaşmakta olan 18,73 dolarlık direnç seviyesi ile çakışıyor. Altcoin’in bu seviyede dirençle karşılaşma olasılığı, son 3 aydaki önceki destek ve direnç yeniden testleri sayesinde büyük olacaktır.

Beklentiler doğru çıkarsa, başka bir potansiyel geri çekilme yaşanabilir. Böyle bir sonuç, muhtemelen 17,64 dolara denk gelen 0,618 Fibonacci seviyesine yakın bir desteğe doğru geri dönüşe yol açacaktır. Altcoin’in en son performansını değerlendirmek, fiyatın nereye gittiğini belirlememize de yardımcı olabilir.

Zincir içi metrikler bize ne söyleyebilir?

Polkadot’un son geri çekilmesi, onu 16 doların altındaki en düşük seviyelerine çekmek için yeterli momentuma sahip değildi. Zincirdeki hacmi, kripto para biriminin son rallisine başlamadan bir gün önce, 10 Nisan’dan itibaren bir artışı vurguluyor gibiydi. Bunu, balinalar tarafından tutulan arzda yaklaşık %51,87’den %52,04’e bir artış izledi.

DOT grafik

Bu, hacimdeki ve satın alma baskısındaki artışla aynı zamana denk geldi. Dolayısıyla Polkadot fiyatında son birkaç gün içinde bir artış yaşanmasına sebep oldu.

Polkadot’un zincir içi hacim metriği, 11 Nisan ile 12 Nisan tarihlerindeki hacim artışından sonra bir azalma yaşandığını gösteriyor. Düşüş hareketine rağmen fiyat, hâlâ son düşük seviyenin üzerinde ve yaklaşan Fibonacci seviyesinde geri çekilmeyi destekleyebilir. Balinalar tarafından tutulan yüzdedeki hafif bir düşüş beklentiyi destekliyor. Aslında bu değer, geçen haftaki fiyat artışından önceki zaman göre hâlâ önemli ölçüde yüksek.

Balinalar tarafından tutulan arz ve hacim ölçümleri, azalan satın alma baskısına işaret ettikleri için geri çekilme olasılığı ile uyumludur. Ancak mart ayındaki dip seviyelerine inilmemiş olması, fiyatın kısa vadede bu seviyelere düşmeyebileceğini gösteriyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin