featured

Bitcoin’in kurumsal benimsenmesi artıyor! İşte 2022 yılında ödeme için BTC kabul eden 9 büyük şirket

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geleneksel medya, kripto para birimlerinin harcanmasının zor olduğu konusunda ısrar etmeye devam ederken, birçok büyük şirket Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeye devam ediyor.

Hafta boyunca birkaç büyük haber platformu, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin temellerini kapsayan içerikler yayınladı.

Bitcoin

CBS haberlerinden biri, “Kripto para birimlerini harcamak kolay değil” dedi. Bu sadece beş yıl önce doğru olabilirdi. Ancak 2022 yılında birçok zincir şirket Bitcoin’i zaten bir ödeme aracı olarak kabul ediyor.

İşte bugün ödeme için Bitcoin kabul eden dokuz şirketin listesi.

Kripto para ile ödeme yapmak

CBS Sunday Morning News makalesinden alınan aşağıdaki paragraf, insanların her gün satın aldığı şeyleri demek Bitcoin kullanmanın bir tür güçlük olduğu izlenimini veriyor:

Şimdilik, harcamakta gerçekten zorlanacaksınız! Bir evcil hayvan dükkanına, bir içki dükkanına veya bir sosisli arabasına gidin. Buralarda kripto para birimiyle bir şey satın almak çok zor olacak. Bitcoin’i doğrudan kabul eden birkaç mağazadan biri New York’taki P.J. Bernstein Deli’dir.

Çoğu insan her gün, hatta her yıl evcil hayvan satın almaz. Bu yüzden bu kriter pek de önemli değil. Yani, küçük ayrıntılara takılarak Bitcoin’in kurumsal olarak ne kadar hızlı benimsenmeye devam ettiği göz artı edilemez.

Ancak bazı büyük perakende zincir şirketler ve çevrimiçi tüccarlar, 2022 yılında zaten ödeme için Bitcoin’i kabul ediyor. Hatta bazıları ise bunu pandemi öncesinden beri yani yıllardır yapıyor.

Bu dokuz S&P500 şirketi veya yan kuruluşu müşterilerinden ödeme yapmaları için Nitcoin kabul ediyor. Bu şekilde, çeşitli fintech ortaklarıyla çalışarak satış noktasında çok basit veya tamamen sorunsuz bir entegrasyon sağlanır.

Bitcoin şirket

2022’de Bitcoin kabul eden 9 şirket

Starbucks

Starbucks hayranları, Mart 2020 tarihinden beri Starbucks uygulamasına kripto para yükleyerek kahvelerini Bitcoin ile satın alabilirler. Kahve zinciri, şirket tarafından geliştirilen bir dijital varlık saklama ve borsası olan Bakkt tarafından işletilen bir platform kullanarak BTC kabul ediyor.

Microsoft

Microsoft’tan bahsetmişken ayrıca, Washington yazılım devi olan Redmond, Xbox Live, diğer Microsoft oyunları, Windows uygulamaları ve diğer dijital ekstralar için ödeme yolu olarak Bitcoin’i de kabul ediyor.

Whole Foods

Whole Foods, 2019 yılında ödeme için kripto para birimlerini kabul etmeye başladı. Bu, 2019’da Crate and Barrel ve Nordstrom’un kripto para birimlerini ödeme yolu olarak kabul etmeye başlamasıyla aynı zamanda gerçekleşti. Hepsi de, Flexa’nın çalışması sayesinde gerçekleşiyor. Winklevoss liderliğindeki kripto borsası Gemini ile ortaklık yapıyor.

AT&T

Bir telekom şirketi olan AT&T, önemli bir cep telefonu şebekesi taşıyıcısı ve kablolu televizyon ve yüksek hızlı İnternet sağlayıcısı, BitPay ile olan ortaklığı sayesinde 2019 yılında BTC’yi ödemeler için kabul etmeye başladı.

Overstock

2014 yılında Overstock.com, Bitcoin’i ödeme için kabul eden dünyanın ilk büyük perakende şirketi oldu. Yalnızca çevrimiçi teknoloji meraklılarının zihninde değeri olan hayali internet parasını memnuniyetle kabul edeceğini açıklayarak dünyayı şok etmişti.

Home Depot

2019 yılından beri Home Depot, Flexa tarafından desteklenen ödemeler için BTC kabul etmeye başladı. Bir ev inşaatçısı, esasen bir ev inşa etmek için gerekli tüm malzemeleri ve araçları, kripto para birimini kullanarak Dow Jones mavi çip şirketinden satın alabilir.

PayPal

Nisan 2021 tarihinde, erken fintech ödemeleri yenilikçisi PayPal, çeşitli kullanıcılarına PayPal kullanarak ödeme için BTC kabul etme desteği sunmaya başladı.

Twitch

Twitch yayınlarının hayranları Bitcoin, Ether (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) kullanan yayıncıları desteklemek için bağışta bulunabilir. Bazı yayıncılar, Twitch’te yalnızca kripto para bağışlarından ortalama yüksek gelirli avukat ve doktorlardan daha fazla para kazanıyor.

Etsy

Mavi çipli çevrimiçi ticaret şirketi Etsy, kendi bağımsız mağazalarını işleten çevrimiçi kullanıcıların ödemeler için Bitcoin kabul etmesini kolaylaştıran entegrasyonlar sunar.

Cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin