Önceki ABD Başkanlık seçimlerinde Bitcoin fiyatı ne kadardı?
Önceki ABD Başkanlık seçimlerinde Bitcoin fiyatı ne kadardı?

Önceki ABD Başkanlık seçimlerinde Bitcoin fiyatı ne kadardı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Seçim zamanı geldi çattı. Joe Biden ile Donald Trump arasındaki savaş, bu gece sandıklarda ve belki de önümüzdeki haftalarda mahkemelerde gündeme gelecek. Peki bu durum, Bitcoin üzerinde nasıl bir etkiye sahip ve 2020 seçimleri öncesinde ne durumdayız? Metrik sitesi CoinMarketCap’e göre  seçim gününde Bitcoin fiyatı, son 24 saatte %1,82 artışla 13,685 dolar.

2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Bitcoin fiyatı 700 dolardı

2016’nın seçim gecesinde, Başkan Trump, Hillary Clinton’ı yendiğinde Bitcoin fiyatı sadece 700 dolardı. Trump’ın zaferi üzerine Bitcoin 735 dolara çıktı. Gelinen noktada, son dört yılda Bitcoin fiyatı 18 kat arttı.

Peki 2012’de, Obama, Mitt Romney’i yendiğinde durum nasıldı? Veriler belirsiz, ancak Bitcoin Ekim ayında 11,2 dolar ve Kasım’da 12,56 dolar değerindeydi. Obama’nın ikinci döneminden bu yana BTC fiyatı 1.000 kat arttı.

Amerika bu ay demokrasisinin temellerini test ederken, Bitcoin yatırımcıları da yeni fiyatları test edecek. Geçen ay, Bitcoin’in fiyatı ay başında yaklaşık 10.500 dolarken geçen hafta sonu 14.000 doların biraz üzerine yükseldi.

BTC siyasi olaylarla ilişkili mi?

Pek çok insan Bitcoin’in küresel olaylarla ilintisiz olduğunu düşünüyor: Buna “güvenli sığınak” deniyor. Peki BTC, yatırımcıların siyasi olaylara karşı yalıtılmış olarak öne sürdüğü bir varlık sınıfı olarak seçimden etkilenmeyecek mi?

Buna oy pusulaları ve yatırımcı davranışları karar verecek.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin