morningstar
Morningstar 'ın derecelendirme hizmeti kripto varlıklara milyarlarca dolar yatırım getirebilir

Morningstar’ın derecelendirme hizmeti kripto varlıklara milyarlarca dolar yatırım getirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal hizmetler devi Morningstar, derecelendirme departmanı Morningstar Credit Ratings’in, bir blok zincirde token olarak verilen borç senetleri için bir değerlendirme sistemi planladığı bildiriliyor.

Morningstar Credit Ratings’in işletme müdürü Michael Brawer verdiği bir demeçte, Firmanın hamlesinin ortaya çıkan varlık sınıfını yatırımcılar için daha güvenilir hale getirebileceğini söyledi.

Morningstar derecelendirme hizmeti kripto alanına sermaye çekebilir

Morningstar’ın yeni derecelendirme hizmetleri Brawer’e göre, 117 trilyon dolarlık borçlanma endüstrisinin mütevelli ve emanetçiler tarafından yönetim ve idaresi yerine merkezi olmayan bir finansal ağa geçmesini sağlayabilir.

Morningstar’ın hizmetleri arasında, bir ila beş yıldız arasında halka açık bir kripto varlık derecesi ve müşterilerin potansiyel yatırımlarını değerlendirmelerine yardımcı olan birinci sınıf bir hizmet yer alacak. Bu aynı zamanda kripto para alanının daha güvenilir hale geleceği ve potansiyel olarak milyarlarca dolarlık yatırım getireceği anlamına geliyor.

Finansal hizmetler devinin tahvil derecelendirme sisteminin Ethereum Blockchain üzerine yerleştirileceği ve yakın zamanda başka Blockchain’lerin de kullanılacağı bildiriliyor.

Brawer, Morningstar’ın “bir blok zincirde borç enstrümanları yayınlamak isteyen bazı blok zincir odaklı firmalarla yakın çalıştığını” kaydetti ve şöyle devam etti:

Aynı zamanda, nasıl kredi notu alabileceğimizi, kredi notu mu, yoksa bu borçlanma araçlarına eşlik eden farklı türdeki kredi verileri ve kredi analizleri olup olmadığını görmek istiyoruz.

Finansal hizmetler devi, borçlanma senetlerini ihraç eden ve menkul kıymetleştiren yatırımcılar tarafından yaklaştıktan sonra kripto para alanında bir derecelendirme hizmeti talebinin bulunduğunu bildirmişti.

Aracıların ortadan kaldırılması girişimlerde maliyetleri düşürebilir

Blockchain teknolojisini kullanan Morningstar’ın hizmetleri yalnızca daha fazla güvenlik ve rahatlık sağlamayacak, aynı zamanda yatırımcıları ve borçluları doğrudan bağlayarak, emanetçileri ve mütevellileri ortadan kaldırmak suretiyle ücretlerde 25 ila 500 baz puanlık bir tasarruf da sağlaması söz konusu.

Ancak Brawer, Blockchain girişimlerinin potansiyelinin olmasına rağmen hala kat etmeleri gereken uzun bir yol olduğunu söyledi:

Blockchain girişimlerinin aracıları ortadan kaldırabileceklerini söyleyebilecekleri bir noktada olduğunu sanmıyorum, ancak aracının sorumluluklarının bir kısmını almak istiyorlar. Kimsenin bu aşamada, mütevelli heyeti rolünü ortadan kaldırabileceklerini sandığını sanmıyorum. Ama onlar da bunu yavaş yavaş ortadan kaldırmak istiyorlar.

Morningstar yöneticisi, firmanın mevcut metodolojisinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu düzenlemelerine uyması için hizmetlerinin yeterli olup olmayacağına ya da “gelişmiş” bir blok zincir metodolojisine ihtiyaç olup olmayacağının açık olmadığını belirtti.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin