Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi hangisi? Bitcoin değil!
Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi hangisi? Bitcoin değil!

Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi hangisi? Bitcoin değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en yaygın kullanılan kripto para birimi hangisidir? Bunun Bitcoin olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz… Çünkü liderlik Tether’da!

Dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi Tether oluyor

CoinMarketCap.com tarafından sağlanan veriler, günlük ve aylık işlem hacminin en yüksek olduğu kripto paranın piyasa değeri BTC’den 30 kattan daha küçük olan Tether olduğunu gösteriyor. Veri sağlayıcı, Tether’ın hacminin Nisan ayında ilk kez Bitcoin’in hacmini aştığını ve sürekli olarak Ağustos ayının başından bu yana günde yaklaşık 21 milyar doların üstüne çıktığını söylüyor. Tether, stablecoin’ler arasında dünyanın en çok kullanılanı.

Coins With Biggest Daily Trading Volumes

Tether’ın aylık işlem hacmi Bitcoin’e göre yaklaşık %18 daha fazla olduğundan, muhtemelen kripto ekosistemindeki en önemli kripto para. Tether ayrıca, düzenleyicilerin kripto para birimlerini dikkatli bir gözle görmeleri ve piyasa manipülasyon kaygısı nedeniyle kripto borsa yatırım fonlarına son vermelerinin ana nedenlerinden biri. Blockchain teknolojisi sunan ConsenSys’in global finans teknolojisi ortaklarından Lex Sokolin, şunları söyledi:

Tether yoksa, büyük miktarda günlük hacmi kaybediyoruz. Veri kaynağına bağlı olarak yaklaşık 1 milyar dolar veya daha fazla.

Tether's Market Cap Balloons

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin