Bitcoin’in önemli savunucularından Michael Saylor, şirketteki görevini bıraktı!

MicroStrategy’de bilanço ağırlaştı: Hisse senetlerinde de düşüş yüzde 25!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’deki düşüş ardından gözler kurumsal şirketlere çevrildi. Bu anlamda aklımıza ise ilk olarak MicroStrategy geliyor. Şirketin yaşamış olduğu kayıp ciddi boyutlara tırmandı. Dünkü düşüşüne sormayan vermeyen kripto dünyası, ağır bir kan banyosuna maruz kaldı.

Bilançosunda devasa bir Bitcoin pozisyonu oluşturan Business Intelligence firması MicroStrategy (NASDAQ: MSTR), varlıklarının değerinin %25 oranında düştüğünü gördü. ABD SEC’e yaptığı son başvuru itibarıyla MicroStrategy, toplam 3.97 milyar dolarlık bir yatırım için 130.000 Bitcoin biriktirmişti.

Şirketin CEO’su Michael Saylor liderliğindeki firma, 31 Mart itibarıyla mevcut ortalama fiyatı 30.700 dolar ile Bitcoin tutuyor. İlk alım ise Ağustos 2020 yılında başlamıştı. Son dört gündeki acımasız bir piyasa düzeltmesinin ortasında, BTC fiyatı 22.000 doların altına kadar geriledi.

MicroStrategy kayıplarda başı çekiyor

Bitcoin varlıklarının toplam değeri şu anda 1 milyar doları aşan kayıplarla 3 milyar dolar civarında. Ancak, tüm piyasa çalkantılarına rağmen, CEO Michael Saylor şirketi kesinlikle etkilenmediğini belirtti.

Son röportajı sırasında, şirketinin asla Bitcoin satmayacağını ve hatta tepeden satın almaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Bitcoin fiyatının önümüzdeki on yılda bir milyona çıkacağına dair çok güçlü bir inancı var.

MicroStrategy, kripto ile ilgili hisse senetlerinde ölümcül satışlara yol açtı

Kripto tabanlı şirketler, Pazartesi günkü Wall Street’teki ticaret seansında ciddi bir darbeyle karşı karşıya kaldı. MSTR hissesi %25 gibi şaşırtıcı bir düşüşle Pazartesi günkü işlem seansını 152$’da bitirdi. Tüm kripto hisse senetleri bozgununun lideri MicroStrategy oldu.

MSTR stoğu, bugüne kadar %72’den fazla değer kaybetti. Halka açık diğer blok zinciri ve kripto firmaları, hisse senedi fiyatlarının her biri %15 oranında düşüşü gördü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin