Bitcoin dip seviyesine ulaştı mı? BTC için bu gösterge ne anlama geliyor?
Bitcoin dip seviyesine ulaştı mı? BTC için bu gösterge ne anlama geliyor?

Bitcoin dip seviyesine ulaştı mı? BTC için bu gösterge ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in Göreceli Güç Endeksi (RSI) aylık en düşük noktasına ulaştı. Kripto analisti PlanB tarafından sağlanan verilere göre, 13 Haziran itibariyle Bitcoin, tüm zamanların en yüksek değerinin neredeyse %60 altında olan 43,7 ile en düşük RSI’ya ulaştı.

Son rekor düşük RSI, Ocak 2019 yılında 43,9 ile kaydedilmişti. Bir başka önemli tarihi dip, Ocak 2015’te Bitcoin’in 210 dolar değerinde olduğu 44,6 RSI ile kaydedildi.

Özellikle, RSI metriği, teknik analizde kullanılan bir momentum göstergesidir. Bir kripto para biriminin değerinin aşırı alınıp satıldığını belirlemek için en son fiyat dalgalanmalarının büyüklüğünü inceler.

Stokastik bir osilatör olarak da yorumlanabilecek aşırı satım durumu, Bitcoin’in daha düşük bir fiyattan işlem gördüğü ve bir ralli olasılığının olduğu bir durumu ifade eder.

Bitcoin’in en düşük RSI’ye ulaşmasıyla birlikte, lider kripto paranın aşırı satım bölgesine girdiği söylenebilir.

BTC düşüşü nerede son bulacak?

RSI düşüşüyle birlikte, BTC’nin değeri de %17 oranında azaldı. Yazım sırasında kadar, varlık 23.200 dolar ile yılın en düşük seviyesine ulaşmıştı. Haftalık grafikte, Bitcoin %25 gibi devasa bir düzeltme yapmıştı.

Bitcoin’in enflasyona tepkisi ne oldu?

Enflasyonun %8,6’lık rekor bir seviyeye ulaşması ve FED’den gelebilecek faiz artışı Bitcoin’in mevcut seviyelere düşmesinde önemli rol oynadı.

Son aylarda Bitcoin, 30.000 dolar civarında dibe vurduğuna dair işaretler vermişti. Ancak endişe verici enflasyon verilerinin ardından BTC daha düşük seviyeleri test etti.

Düzeltme ayrıca, varlığın 20.000 doların altına düşebileceğini öngören birkaç piyasa uzmanının görüşüyle de uyumlu. Bununla birlikte, Bitcoin’in mevcut düşüşten sonra başka bir boğa koşusuna başlayacağına dair genel bir piyasa fikir birliği var.

Bitcoin’in devasa düzeltmesi genel piyasayı da etkiledi. Kripto piyasası Ocak 2021’den bu yana ilk kez 1 trilyon doların altına düşen sermayenin %55’inden fazlasını yok etti.

Genel olarak, kripto piyasasının çoğu kırmızı bölgede işlem görmeye devam ediyor, ancak BTC hakimiyetini %44,56’da koruyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin