Litecoin fiyat tahmini: Bu yıl nereyi hedefliyor?

Litecoin fiyat tahmini: Bu yıl nereyi hedefliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının veteran altcoin’i olarak bilinen Litecoin, 2023 yılından umutlu. Çıktığı günden bu yana istikrarını bozmayan kripto para birimi, belli bir çizelgede ilerliyor. Ancak 2023 yılında Litecoin fiyat tahmininde beklentiler çok daha büyük. 2022 yılında yaşanan ayı sezonundan sıyrılarak üç haneli fiyatları gördü.

Litecoin fiyat tahmini bu kadar artmasının en büyük etkeni Halving olayıdır. Bitcoin’e benzer bir yapısı olan Litecoin, bu sene içinde bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu da fiyatında olumlu etki göstereceğinin bir kanıtı olabilir. Uzman ve analistlerde bu düşüncede birleşiyor.

Litecoin fiyat tahmini: Haberler fiyatı 100 dolara çıkardı

Litecoin fiyatı, dün 100 doların üzerine çıktıktan sonra son 24 saatte %5 düşerek 96,29 dolara geriledi. Bu mevcut seviye, Litecoin Foundation’ın Mastercard destekli Litecoin Card’ın Avrupa’da piyasaya sürüleceğini duyurmasıyla beraber geldi. Dün ve bugün erken saatlerde 100 doları gördükten sonra piyasanın geri çekilmesine ayak uydurdu.

Haberler, altcoin ekosistemde en yaygın kullanılan kripto para birimlerinden biri olmaya devam ederken, Litecoin’in “Bitcoin’in altınına gümüş” olarak piyasada yer aldığını tekrar hatırlattı.

Litecoin analizi

Litecoin fiyat tahmini için haftalık ve aylık verilere baktığımızda önemli bir gelişme görüşüyoruz. Hafta %7 ve son 30 günde %19 artış sağladı. Son üç ayda ise yüzde 55 çıkış yakaladı.

LTC’nin göstergeleri cesaret verici olmaya devam ediyor. Göreceli güç endeksi (mor) geçen gün biraz düştü, ancak 60 civarında kalmaya devam ederek satın alma baskısının devam ettiğini gösteriyor.

30 günlük hareketli ortalama (kırmızı) 200 günlük ortalamanın (mavi) üzerine yükselmeyi sürdürüyor. Zirveye ulaşmış olma ihtimali olsa da, hala yukarıya göz kırpıyor.

Litecoin fiyat tahmini; 100 dolar alım için belki pahalı gelebilir. Fakat bu seviye muhtemelen önümüzdeki haftalarda geçilecek. Oradan, yıl sonuna kadar 200 $ veya 300 $ ‘a ulaşabilir.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin