Kripto ayıları yeniden sahne aldı: İşte gerçekleşen tasfiyeler…

Kripto ayıları yeniden sahne aldı: İşte gerçekleşen tasfiyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta başından beri kripto piyasasında gidişat kısıtlı kaldı. Aslında Bitcoin’in belli alanda hareket etmesi altcoin’lere fırsat verdi. Özellikle de yapay zeka coin’leri ciddi bir artış gösterdi.

Birkaç gün içinde artış sağalayan altcoin’ler çift haneli kazançlar gösterdi. Bu kazançlar 1 aylık bilançoda 2x ile 4x seviyesine kadar çıktı. Ancak şimdi kripto ayıları yeniden meydana çıktı.

Dün akşamdan başlayan sert bir düşüş 9 Şubat Perşembe günü öğlen saatlerine kadar sürdü. Ani yaşanan düşüş çift haneli kayıplara neden oldu. Piyasa değerinde kayıp oluşurken vadeli işlemlerin tasfiyeleri yine ön plana çıktı. Paylaşılan verilere göre, kripto piyasasının son 24 saat içinde 63.000’den fazla trader’ın yaklaşık 144 milyon dolarlı tasfiye oldu.

Kripto ayıları piyasada aktif kaldı

Kripto varlık piyasası, son birkaç haftadaki rahatlama rallisine tanık olduktan sonra Perşembe günü büyük bir düşüş kaydetti. Bitcoin ve Ethereum gibi en büyük dijital varlıkların fiyatları yaklaşık %2 geriledi. Kısmen düşüşler piyasa önderlerinde kısıtlı kalsa da altcoin’lerde daha derin kayıplar görüldü.

Kripto ayılarının aktif kalmasıyla beraber piyasa değerinde de yüzde 3’lük kayıp görüldü. Kripto piyasası neden düşüşte? Sorusu hemen akıllara geldi. Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un ABD SEC’in bireysel kullanıcılar için kripto stakinginden kurtulmanın peşinde olduğu yorumladı.

SEC tarafından gelen iddialar piyasanın geri çekilmesine neden oldu. Henüz net bir açıklama yapılmasa da staking yasağının gelmesi piyasada daha fazla dalgalanmaya sebep olabilir.

Kripto ayıları bu haberleri bahane ederek direnç noktalarından fiyatları aşağıtya çekti. Bu da Long pozisyonların tasfiye edilmesine neden oldu. En büyük tasfiye emri Bybit’te 2,7 milyon dolarla gerçekleşti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin