lianlian international ripple ile anlaştı
lianlian international ripple ile anlaştı

LianLian International, Çin’e daha hızlı ödeme sunmak için RippleNet’e katılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Online  perakende satışları, Çin’de oldukça büyük ve daha da büyümeye devam ediyor. Verilere göre Çin e-ticaret pazarı 2017 yılında 672 milyar dolar değerine ulaştı..- 4 trilyon dolarlık küresel e-ticaret pazarı için en büyük katkıyı yaparak -. 2018’de ise sınır ötesi e-ticaret işlemlerinin 1.32 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor.Çin e-ticaret pazarına gönderilen küresel ödemeleri desteklemek ve kaliteli müşteri hizmeti sunmak adına LianLian International, RippleNet’le yeni bir anlaşma yaptı.

LianLian, bilindiği üzere bölgede 150 milyon kayıtlı kullanıcıyla Hong Kong’un lisanslı önde gelen Çin para servis şirketidir. Anlaşmaya göre, anlık, sınır ötesi gönderimler, fatura ödemeleri ve e-ticaret ödemeleri RippleNet üzerinden yapılabilecek.  LianLian, Çin, ABD ve Avrupa arasındaki sınır ötesi işlemler için uçtan uca izleme olanağı sunan xCurrent – Ripple ödeme çözümünü kullanacak.

LianLian, müşterilerine daha hızlı, daha ucuz ve sorunsuz sınır ötesi ödeme çözümleri sunmak için Ripple’in mevcut 100’ün üzerindeki finansal kuruluş ağına katılıyor.

xCurrent gücünde işlemler daha ucuz, daha verimli

LianLian, her yıl milyarlarca tüccar ve  tüketiciler arasında ödeme aracılığı yapmaktadır. -Amazon, Ali Express ve eBay gibi büyük online perakende siteleri de dahil olmak üzere-. Bu faaliyeti ile Çin’in devasa e-ticaret pazarına hizmet veren en büyük para hizmetleri şirketlerinden biridir.

LianLian CEO’su Arthur Zhu’nun yaptığı açıklama ise şu şekilde:

 “LianLian International, çok sayıda tüccarımız ve ortağımız tarafından kanıtlandığı üzere hem Çin’de hem de Çin dışındaki ödeme işlemlerinde liderdir. RippleNet ile şu anda desteklediğimiz 19 para biriminde müşterilere anında, Blockchain destekli ödemeler sunarak bu deneyimi daha da geliştireceğiz. Ve pazar payımızı artıracağız. Ripple ile Çin ve RippleNet üyeleri arasında yeni pazarlardaki ödeme akışlarını güçlendirmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.”

xCurrent, bankaların uçtan uca izlemeyle sınır ötesi ödemeleri anında çözmesini sağlayan Ripple kurumsal yazılım çözümüdür. xCurrent, satıcılar ile Çin’deki ve diğer pazarlardaki tüketiciler arasında daha yüksek hacimdeki işlemler için kapıyı açarak verimliliği önemli ölçüde artıracaktır.

LianLian International, RippleNet üyeleri için Çin’e  bir bağlantı olacak

LianLian’ın eklenmesiyle de RippleNet’in diğer üyeleri için Çin’e yapılan önemli bir ağ geçidi hizmeti verebilecek. Japonya, Güney Kore, Tayland ve Hindistan’da bulunan RippleNet’e üye finansal kurumlarla üyeler arasındaki işlem hacmi daha verimli, düşük maliyetli olabilecek.

Ripple’ın ortak girişim ortaklığı direktörü Emi Yoshikawa ise ortaklığı şu sözlerle değerlendirdi:

“Çin e-ticaret piyasasıyla ilgili sınır ötesi ödemeler 2017’de 1.07 trilyon dolara ulaştı. Bu ödemeleri daha hızlı ve daha uygun maliyetli yapmak için büyük bir fırsat var dedi. RippleNet ile LianLian International şimdi satıcılar ve alıcılara daha önce Çin’de yapamadığı kadar daha hızlı ve daha uygun maliyetli para transfer hizmeti verebilecek. Ayrıca, diğer RippleNet üyelerini LianLian’a bağlamayı umuyoruz.”

LianLian ile yapılan anlaşma, Ripple’in Değer İnternetini ilerletme misyonunda atılmış önemli bir adım. LianLian gibi finansal kuruluşlar ve dünyanın dört bir yanındaki müşteriler arasındaki sınır ötesi ödemelerin bağlanması ve güçlendirilmesi ile Ripple, paranın, dijital bilgiler ile eş zamanlı hareket etmesine yardımcı olabileceğine inanıyor.

ripple.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin