kripto para uzmanı Winklevoss
kripto para uzmanı Winklevoss

Kripto para uzmanı Bitcoin’in neden altına benzediğini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Gemini Exchange kurucu ortaklarından ve kripto para uzmanı olarak bilinen Cameron Winklevoss’a göre  Bitcoin’in fiyatı, benzerlikleri nedeniyle altın emtia piyasasının fiyatını yansıtabilir.

CoinDesk verileri, Bitcoin’in, 7 şubat çarşamba günü fiyatının son haftalardaki düşüşten kurtulduktan sonra 135 milyar $ piyasa değerine sahip olduğunu gösteriyor.

The Gemini Exchange CEO’su Cameron Winklevoss, kripto paraların bugünkü değerinin 40 katına yükselebileceğini  iddia etti. CNBC’ye konuşan Winklevoss şu ifadeleri kullandı:

“Diğer tüm varlıkları bir kenara bırakarak Bitcoin özelinde konuşursak, Bitcoin’in Altının hegamonyasını yıkabileceğine inanıyoruz. Para özelliklerine bakarsanız Bitcoin’in daha iyi bir altın olduğunu düşünüyoruz. Peki ya altın ne yapar? Kıtlığa neden olur. Bitcoin’de arzda sabittir. Bu yüzden az bulunurluk kavramına ve altına göre daha iyidir. Aynı zamanda Bitcoin gibi bir kripto para birimi, daha taşınabilir, mübadelesi mümkün ve daha dayanıklıdır.

Dolayısıyla bugün  100 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine bakarsanız, geçen hafta 200’e daha yakın olması olduğu gerçeği ortadayken, aslında bir alım fırsatı bulunduğunu söyleyebilirim. Bize göre Bitcoin’in 30 ila 40 katına kadar bir değer artışı potansiyeli var. Çünkü bugün altın piyasasına bakarsanız, 7 trilyon dolarlık bir Pazar olduğunu görürsünüz. Ve bir çok insan bunu görmeye başlayarak, bu sistem ile tanışıyorlar. Bu yüzden son birkaç haftadaki fiyat hareketlerinin bağımsız olduğunu düşünüyoruz. Bitcoin hala gerçek değerinin altında bir varlık.”

Kripto para uzmanı Winklevoss, Bitcoin’in geleceğinden oldukça umutlu

Winklevoss’un yaptığı hesaplamalara göre, şimdiki değeri 135 milyar dolar olan Bitcoin’in piyasa değeri, 10 ila 20 yıllık bir periodda 5 trilyon doları bulabilir. Ancak 100 milyar doların daha altındaki piyasa sermayesinde, fiyatlardaki 40 kat değerlenme ile, kripto paraların değerini 4 trilyon dolara kadar fırlatabilir.

Yazımızın yayına hazırlandığı 8 şubat akşam saatleri coinmarketcap verilerine göre ise Bitcoin fiyatı 8.350 dolardan el değiştiriyor. Bitcoin’in rakipleri olan Ethereum ve Ripple ise sırasıyla 816 dolar ve 0,76 dolar fiyatlarıyla işlem görüyor. olumlu havanın devam ettiği kripto para piyasasında bir çok kripto para biriminin toparlanmadan sonra stabil hareket ettiğini görüyoruz.

express

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin