Son 48 saatte düşüşle birlikte kripto piyasalarında benzeri görülmemiş bir olay gerçekleşti
Son 48 saatte düşüşle birlikte kripto piyasalarında benzeri görülmemiş bir olay gerçekleşti

Son 48 saatte düşüşle birlikte kripto piyasalarında benzeri görülmemiş bir olay gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 48 saat, kripto para birimleri dünyasında bir ilkin gerçekleşmesine sahne oldu. TheBlock Araştırma Başkan Yardımcısı Larry Cermak’a göre, vadeli işlem borsalarına ilgi son iki günde %20 oranında tehlikeli bir şekilde düştü – 18 milyar dolardan yaklaşık 14,4 milyar dolara. En şiddetli gerilemeyi gören iki borsa Binance ve FTX oldu. Bu neredeyse iki milyar toplam kayba tekabül ediyordu.

Son 48 saat içinde listelerdeki kırmızı rengin hakimliği ortalığın adeta kan gölüne döndüğünü gösteriyordu. 185.450 kripto yatırımcısı, Bitcoin 36 bin dolara düştüğü için tüm fonlarını kaybediyor. Son 24 saatte Bitcoin %9’dan fazla düştü ve Cuma gününün ilk saatlerinde 35,5 bin dolardan işlem gördü.

Kripto para piyasalarında en kötü senaryolar gerçeğe dönüyor

Uzmanların daha önce dile getirdiği en kötü senaryolar, gerçek oldu. Uzmanlar, bekleyen faiz artırımı endişelerinin ve Ruslar tarafından belirlenen kripto yasağı önerisinin BTC fiyatını 40 bin doların altına itebileceği konusunda uyardı. Düşüşün boyutu son derece büyük ve ETH ayrıca son 24 saat içinde %8 oranında devasa bir değer kayıp gördü. FTX borsası verilerine göre, gün için 2.860 $ gibi düşük bir seviyede işlem görüyordu.

200 milyar dolarlık kripto varlığın erozyona uğradığı ilk kripto para BTC pazarında da kış sert geçiyor. Altcoinler de çift haneli kayıplar kaydetti ve kripto piyasası tasfiyeleri 881 milyon doları aştı. Gün içinde 185.480 yatırımcının pozisyonları tasfiye oldu.

En ciddi darbe, %91’i uzun pozisyonlar olmak üzere 173 milyon dolar ile Binance borsasında gerçekleşti. İkinci sırada, 170 milyon dolarlık uzun pozisyonlarla Asyalı kripto borsası Okex’te gerçekleşti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin