Bitcoin ve kripto piyasalarının yükselmesine neden olan 3 faktör
Bitcoin ve kripto piyasalarının yükselmesine neden olan 3 faktör

Kripto paralar haftaya güçlü başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para pazarı haftaya yeşil mumlarla başladı. Bitcoin ve altcoinler, yüzde 2 ile yüzde 26 oranlarda ortalama kazançlarla güçlü bir görünüm gösteriyor. Özellikle Çin kripto paraları NEO ve Tron coinin her ikisi de yüzde 26’dan fazla getirileriyle ilk 20 kripto para arasında en iyi performans gösteren kripto varlıklar. Yazım sırasında, toplam kripto para piyasası değeri önceki gün 242 milyar dolardan 249 milyar dolara yükseldi. Pazardaki ortalama günlük işlem hacmi ise şu an 124 milyar dolara yükseldi; Bitcoin’in pazar payı da yüzde 68’e gerilemiş durumda.

İlk 3 kripto para fiyatına genel bakış

BTC/USD, Asya saatlerinin başında 9.938 dolarda zirve yaptıktan sonra şu an 9.400 dolar fiyatına geriledi. Geri çekilmesine rağmen, ilk kripto para hala kısa bir yükseliş eğilimi içinde hareket ederek Pazar günü ortalamasından şu an yüzde 3 oranında daha yüksek. Yüksek volatilitenin görüldüğü Bitcoin pazarında şu an için en önemli dayanak noktası 9.640 dolar seviyesinde bulunan günlük 100 MA gibi gözüküyor. Bu seviye bugün kırılabilirse gözler 10.000 dolara çevrilecek. Bu direnç, yaklaşmakta olan haftalık Bollinger Bandının son dönemdeki üst ve orta çizgisi ile güçleniyor.

Mevcut piyasa değeri 20 milyar dolar olan ikinci en büyük dijital varlık Ethereum, son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 4 oranında bir kazanç elde etti. Yazım sırasında, ETH/USD 182,19 dolarda seyrediyordu. Teknik olarak bakıldığında, ETH/USD 180 doların üzerinde sürdürülebilir bir toparlanması, kısa vadeli resmi iyileştirdi ve bir sonraki yükseliş hedefiyle birlikte 190 dolarda konumlanan günlük 100 MA seviyesinin üzerine çıkabilirse, 200 doların kapısını açabilir.

Ripple tokeni XRP, Pazartesi gününün erken saatlerinde 0.30 doların üzerini gördü. Ancak fiyat dalgalanmalarıyla XRP/USD, şu an 0,2968 dolardan el değiştiriyor. Mevcut piyasa değeri olan 12,84 milyar dolar olan üçüncü kripto para, şu an getiri açısından stabil durumda. Kripto para yatırımcıları hala 30 sentin üzerinde kararlı bir yükseliş bekliyorlar.

fxstreet

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin