Çin kripto paraları
Çin kripto paraları, Başkan Xi’nin Blockchain duyurularından sonra çift haneli kazanç sağladı

Çin kripto paraları, Başkan Xi’nin Blockchain duyurularından sonra çift haneli kazanç sağladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok Çin menşeli kripto para, Başkan Xi Jinping’in blockchain teknolojisini onaylamasının ardından yükselişe geçti. NEO, Ontology (ONT) ve Bytom (BTM) bu gruba liderlik yapıyor.

Çin’in kripto paraları, ülkenin yeni devlet politikasına dâhil olabileceği yönündeki spekülasyonlarla, yükselmeye devam ediyor. Çin’de bulunan kripto paralar bu olumlu haberi göz önüne alındığında tekrar gündemde olabileceği giderek daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor.

Başkan Xi’nin, Çin’in dünyaya blok zincir teknolojisinde liderlik etmesi gerektiğini savunan bir konuşma yapmıştı. Devlet, tüm çekirdek endüstrilerinde devrim yaratacak şekilde blok zincir kullanmaya karar veriyor ve Çin’e rekabet avantajı sağlamanın yolunu arıyor.

Sonuçta ülkedeki blockchain teknolojisine duyulan ilgi bir diriliş oldu. Çinli bir blok zincir odaklı şirket bile Nasdaq’da yüzde 107 oranında değer kazandı. Kısacası, blockchain teknolojisi ülke genelinde manşetleri dolduruyor.

Çin altcoinleri yükseliyor

Başkan Xi’nin açıklamasına cevaben, Çin kripto para birimleri yükselişe geçiyor. Cumhurbaşkanı konuşmasında kripto para birimlerinden bahsetmese de, çoğu çift haneli kazançlar elde etti.

Genellikle “Çin Ethereum” olarak adlandırılan NEO, yazım esnasında yüzde 31 oranında artışa sahipti. NEO ile aynı kodu paylaşan bir başka Çin kripto para birimi Ontology (ONT), günlük yüzde 42 arttı ve şu anda 0,92 dolar civarında işlem görüyor. Tron (TRX)’da şu an yüzde 20 artışla ve neredeyse 0,02 dolar bölgesini kırarak muazzam kazançlar sunuyor.

Diğer düşük sermayeli Çin altcoinleri de büyük ölçüde arttı. Bytom (BTM) yüzde 81 yükseldi ve 0,137 dolardan işlem görüyor, QTUM% 26 yükseliyor ve şu anda 2.26 $ civarında işlem görüyor.

Kısacası, Çin’in kripto paraları, Çin’in yeni blok zincir odaklı devlet politikasına bir bütün olarak dâhil olabileceği yönündeki spekülasyonları canlandırıyor.

Tüm bu gelişmeler nereye çıkıyor?

Sadece spekülasyonlara dayandıklarını düşünerek, bu ani hareketlerin etkili bir şekilde “pump&dump”  haline gelip gelmeyeceği net değil. Bu kripto paraların Çin devleti tarafından onaylandığını gösteren herhangi bir kanıt yok.

Yine de, uzun zamandır bu şekilde altcoin yükselişleri görmemiş olan pazara olumlu bir dönüş var. Kısacası, pazarın geri kalanının BTC’ye yetişmesinin başlangıcı olarak bugünlerin milat olarak sayılabileceğini görebiliriz.

beincrypto

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin