Kripto dünyasıyla yoksulluk son buluyor
Kripto dünyasıyla yoksulluk son buluyor

Kripto dünyasıyla yoksulluğa son!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2015 yılında Dünya Bankası tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 700 milyondan fazla insan, temel ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli paraya sahip olmadan yaşamakta. 1990 yılında, yoksulluk içinde yaşayanların sayısı 1,75 milyara yakındı. Ancak kripto dünyasıyla yoksulluğa son verilecek!

Blockchain teknolojisi gibi güçlü bir silahla yoksulluğa son!

Çin’in en büyük devlet bankalarından biri olan Bank of China (BoC), bankanın Güneybatı Çin Tibet Özerk Bölgesi’nde Blockchain teknolojisi olarak adlandırılan güçlü bir silahla yoksulluğu sonlandıracağını açıkladı. Bank of China, bankanın yoksulluk azaltma fonunun mevcut bulut tabanlı sistemini iyileştirmek için Blockchain teknolojisine entegre edecek.

Blockchain teknolojisi, bankanın işlemlerinin, bilgi erişiminin, dosya transferinin ve fonların daha sonra tahsis edilmesinin güvenlik doğrulamasın da kullanılacak. Mevcut bulut tabanlı sistem, proje yönetim ekibinin yoksulluğa karşı mücadele için fon uygulamasını işlemesine olanak sağlayacak. Blockchain teknolojisi, banka ortakları ve diğer fon başvuru sahipleri ile kolayca bağlantı kurmak için çok düğümlü bir ağ sağlayacak.

Kripto dünyasıyla yoksulluk son buluyor

Gansu, Yunan ve  Qinghai gibi yoksulluktan etkilenen illerde benzer projeler planlanıyor. Tibet’in bölgesel yoksulluk yardım bürosu, toplam nüfusun yaklaşık %12,4’ü olan yaklaşık 330.000 kişinin yoksulluk içinde olduğunu söyledi. Çin hükumeti, yoksullukla mücadele için 2,6 milyar dolar ayırdı. Bu, yoksulluğun azaltılması için 1.700’den fazla yoksullukla mücadele projesiyle halkın gelirinin artmasına yardımcı olacak.

Çin hükumeti henüz kripto paraları benimsemese de, finansal sektör, kayıt tutma, ulaşım ve gıda güvenliği gibi çeşitli alanlarda Blockchain teknolojisini kullanıyor. Çin, Blockchain patentlerinin sayısı bakımından dünyada birinci sırada yer almakta. Hükumet ülkede Blockchain teknolojisinin araştırılması ve büyümesi için milyonlarca dolarlık bütçe ayırdı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin