kripto piyasaları 18 eylül
Kripto piyasalarında 10 Milyarlık düşüş yaşandı! Peki piyasalar bu sefer neden düştü?

İşte kripto paraların fiyatını etkileyen etmenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İşte kripto paraların fiyatını etkileyen en önemli etmen. Warwick Üniversitesi tarafından yayınlanan araştırmada, yatırımcıların kripto para piyasasıyla ilgili ruh hallerinin fiyatları etkilemede diğer faktörlerin yanında daha etkili olduğu ortaya konuluyor.

Kripto paraların fiyatını etkileyen en önemli etmen

Warwick Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırma makalesinde, kripto para birimlerinde gördüğümüz fiyat dalgalanmalarının büyük bir kısmının, yatırımcıların, fiat para birimlerini etkileyen karmaşık faktörlerden ziyade, piyasa hakkında ne hissettikleri ile ilgili daha fazla bir ilgisi olduğu sonucuna varıldı. Üniversitenin finans grubundaki yardımcı doçent Daniele Bianchi tarafından yazılan makalede, çeşitli kripto para birimleri, fiyat dalgalanmaları ve bunların duygularla nasıl ilişkilendirildiği inceleniyor. Daniele Bianchi makalesinde konuya yönelik şu ifadeleri kullanıyor:

Ticaret faaliyetinin öncelikli olarak yatırımcıların duyguları tarafından yönlendirildiği mevcut kuramsal modellerle tutarlı olarak, ticaret hacminin esas olarak geçmiş getirilerden ve toplam piyasa belirsizliğinin kısa süreli etkilerinden kaynaklandığını gösteriyorum.

Duygular kripto paraların fiyatlarını etkiliyor

Bununla birlikte Daniele Bianchi, kripto para birimlerinde bulunan volatilitenin bir kısmının, daha küçük ekosistemlerde normal olan işlem hacmindeki büyük değişikliklerden kaynaklandığını kabul ediyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Piyasadaki işlem, ortalama işlem hacmi ile birlikte, kripto paranın oynaklığı ile önemli ölçüde ilişkilidir.

Yine de, bu duyguların bir kripto para biriminin değeri üzerinde sahip olabileceği önemli etkiyi ortadan kaldırmaz. Güney Kore’deki bir yasağın söylentileri ve yaklaşan Çin Yeni Yılı, Aralık ayında elde ettiği büyük ralliden %50’lik bir düşüşe yol açan Bitcoin’in vahşi bir satışına başladığında bunu ilk elden gördük.

Kripto para dalgalanmaları, insanların ne hissettikleri ile ilgili

Daniele Bianchi ayrıca, kripto para birimlerindeki volatilitenin bir kısmının işlem hacmindeki büyük değişikliklerden kaynaklandığını da belirtiyor. Daniele Bianchi makalesinde konuya yönelik şu ifadeleri kullanıyor:

Bir ABD doları yatırımının değeri, ulusal faiz oranları, diğer ülkelerle ticaret açığı ve hükumet politikası gibi sayısız faktöre bağlı olarak değiştiği gibi, kripto para birimleri de bunlarla bağlantılı platformların ve projelerin algılanan değerine dayanan fiyatlarla ticaret yapıyor.

Geçen ay Bitcoin Cash’in hard fork için hazırlandığı ve bunun sonucunda aldığı destek ile  olağanüstü bir ralliye eşlik ettiğini gördük. Bu dramatik tepeler ve çukurlar seyirciler için eğlenceli olabilir. Ancak burada bulunan ironi, kripto paraların nihayetinde insanların ne hissettikleri ile ilgili olmasıdır. Spekülatif enstrümanlar gibi davranırlarsa paraya çok benzer davranmazlar, tersi de geçerlidir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin