İsrail'den kritik kripto para hamlesi! Ülkede vergi yolu açılıyor
İsrail'den kritik kripto para hamlesi! Ülkede vergi yolu açılıyor

İsrail’den kritik kripto para hamlesi! Ülkede vergi yolu açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İsrail’in gelir toplayıcısı İsrail Vergi Dairesi’nin (ITA), kripto para sahibi İsrail vatandaşlarını varlıklarını ibraz etmelerini ve buna göre vergilendirilmelerini isteyen bildirimler gönderdiği bildirildi.

İsrailliler kripto para varlıkları için vergi ödemek zorunda kalabilir

ITA, yerel vatandaşlara mektup göndermenin yanı sıra, İsrail’de ve ülke dışında faaliyet gösteren kripto para borsalarına da sorular gönderdi. Yerel haber kaynağı Globes raporuna göre, ITA “İsraillilerin bu para birimlerinde ne kadar ticaret yaptığı hakkında bilgi edinmek” istiyor.

İsrail Vergi Dairesi, kripto borsalarına bildirim ve sorgulamalar göndermeden önce “Avrupa merkezli fonlar ve İsrailliler tarafından tutulan hesaplar hakkında veri” alıyordu. Benzer şekilde, İsrail vergi tahsildarının ABD’deki muadili ile farklı bir anlaşmaya sahip olduğu bildiriliyor. Raporda ayrıca, “ABD İç Gelir Servisi (IRS) verilerini İsrail’e ileten FATCA anlaşması yoluyla ek bilgiler” belirtildi.

Pek çok ülkede sektör düzenleniyor

Dünya çapında hükümetler, büyüyen kripto endüstrisini aktif olarak düzenlemeye çalışıyor olsa da düzenlemeler gri bir alanda kalıyor. ABD hükümeti, kripto para gelirleri için vergiler önermek de dahil olmak üzere ülkede endüstriyi düzenlemek için çeşitli önlemler aldı.

ABD İç Gelir Servisi, vergi formundaki kripto ile ilgili soruyu daha fazla önem vermek için yukarı taşıdı. Güney Kore ve İsviçre gibi bazı ülkeler, endüstriyi düzenlemek için ilerici adımlar attı. Güney Kore hükümeti ise ülkedeki kripto kazançlarını vergilendirmek için yasa çıkardı.

chaintimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin