İsrail kripto para
İsrail kripto para şirketlerini borsa endeksinden çıkarıyor

İsrail kripto para şirketlerini borsa endeksinden çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail kripto para şirketlerini borsa endeksinden çıkarıyor. Sistemik riski azaltmak amacıyla İsrail Menkul Kıymetler Kurumu, kripto para birimi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ülke borsa endekslerine dahil edilmeyeceğini açıkladı. Haber, potansiyel yatırımcılara kripto para birimi risklerini bildirmeyi amaçlayan bir kamu uyarısı olarak yayınlandı.

İsrail kripto para şirketlerini yüksek riskli kabul ediyor

İsrail’in menkul kıymetler düzenleyici olan İsrail Menkul Kurumu (ISA)’nun Başkanı Sn. Anat Gueta konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Artık kripto para sektöründe faaliyet gösteren şirketler borsa endekslerinde yer almayacak. Portföyleri ağırlıklı olarak kripto para birimleri olan şirketler, pasif yatırımcılar için yüksek dalgalanma riski taşıyor. Bunlar, yatırımın yüksek riskli olduğu şirketler. Esas olarak endeksten kripto paralar depolayan, kamuya açık yatırım yapan ya da madencilikle uğraşan kamu şirketlerinin borsa endekslerine katılımını engelleyeceğiz.

İsrail kripto para
İsrail kripto para şirketlerini borsa endeksinden çıkarıyor

“Bir şirketin Blockchain teknolojisini keşfetmesi, hisse fiyatlarında keskin bir artışa yol açıyor.”

ISA, kararın “son aylarda kripto para birimi sektöründe faaliyet göstermek istediklerini açıklayan Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE)’nda listelenen bazı şirketlere” cevaben alındığını belirtiyor.  Ayrıca ISA, bir şirketin Blockchain teknolojisini keşfettiğini açıklamasının “bu alanda gerçek bir faaliyete sahip olmasa bile, hisse fiyatlarında keskin bir artışa yol açtığını” belirtiyor.

Yasaklardan etkilenebilecek herhangi bir şirketin ismini belirtmezken, Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsasında (TASE) listelenen en az iki şirketin dijital para birimleri ya da bunların arkasındaki teknoloji üzerine çalışmalar yaptıkları biliniyor. Bunlar: Blockchain Mining (BLCM.TA) ve Fantasy Network (FNTS.TA) şirketleridir.

İsrail Borsa Yönetmeliği’nde değişiklik yapıyor

ISA konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

İsrail borsa düzenlemelerinde geçici bir değişiklik yapmak için harekete geçecek. Bu düzenlemeler ile kripto para sektöründe faaliyet gösteren holdingi, yatırımı veya madencilik şirketi olan şirketlerin endekslere girişini sınırlayacak.

ISA, yeni kuralın pasif yatırımcıların bizzat kendileri yatırım yapmadıkça, bu halka açık şirketlerin hisselerine maruz kalmalarını engellemeye yönelik olduğunu belirtiyor. Kısıtlama başlangıçta bir yıl sürecek, daha sonraki tarihlerde ise pazardaki gelişmelere uygun olarak yeniden incelenecek.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin